ŠESTÍ V REPUBLICE

ŠESTÍ V REPUBLICE

Nymburští mladší žáci do 14 let vybojovali na Mistrovství ČR konečné šesté místo a předvedli velice dobré výkony proti všem soupeřům. Ani jeden zápas neskončil rozdílem větším než 11 bodů a takovou bilancí se všechny týmy rozhodně pochlubit nemohou. Jak se hrálo o víkendu?

V sobotním zápase jsme se utkali s týmem Žďáru nad Sázavou o možnost postoupit do zápasu o 5.místo. Družstvo z Vysočiny bylo soupeřem našich hráčů už v základní skupině a hráli jsme s nimi první zápas sezony. V něm jsme vedli v poločase o 27 bodů, ale pak přišel totální kolaps a zápas jsme prohráli. Neúspěšní jsme byli i v odvetě, a tak o motivaci nebyla nouze. Jenže úvod zápasu nám totálně nevyšel. I když bylo půl hodiny před polednem, vzhůru naši hráči ještě nebyli. Trenérkám se je za celých deseti minut nepodařilo nastartovat. Koš byl pro nás jako zakletý, odražené míče jsme nechávali soupeři, bojovnost na bodu nula. Všechny tyto faktory soupeře o to více nabíjely. Výsledek první čtvrtiny 6:24 svítil na tabuli jako varovný prst a nálada na lavičce ani u fanoušků nebyla dobrá. Druhá pětka však nastoupila s úplně jiným entusiasmem a vypadalo to, jako když někdo otočí vypínačem a pustí do hráčů energii. Najednou se soupeř nemohl prosadit v útoku a první body zaznamenal až po více než pěti minutách, to už naši hráči měli na svém kontě devět. Nakonec se podařilo dotáhnout před poločasem skóre na kontaktních 26:30.

 

Hned po změně stran už probuzeného družstva přišlo našich osm bodů v řadě a najednou z toho bylo průběžné vedení 34:30. Žďár sice ještě chvíli využili střeleckého sucha našich hráčů ve druhé polovině třetí čtvrtiny a dostal se do čtyřbodového vedení, které jsme dokázali do konce třetí čtvrtiny srazit jen o jeden bod (45:48). Přesto to bylo další hrací období, které jsme vyhráli, byť jen o bod (19:18). Rozhodující čtvrtou čtvrtinu jsme začali famózně, pravý opak úvodu zápasu. Po šňůře 15:0 jsme se dostali až do dvanáctibodového vedení a opaření hosté nebyli schopni sedm a půl minuty skórovat. První koš ze hry dali až po více než devíti minutách poslední čtvrtiny. Za našeho vedení 62:49 proměnil žďárský hráč trojku. Jeho úspěch však nemohl ani trochu zkalit naši radost z postupu do bojů o celkové páté místo.

 

Body: Chramosta (MVP zápasu) 20, Rylich 15, Holoubek 13, Snop 8, Holý 4, Kaifer a Wagner 2, čtvrtiny: 6:24, 20:6, 19:18, 19:5


V posledním zápase na mistrovství republiky se družstvo U14 utkalo s družstvem Ostravy. Jednalo se o utkání o 5. místo, které naši hráči bohužel prohráli 44:50 a skončili tak na krásném 6. místě. Stejně jako v minulém utkání se nám hrubě nepovedla první čtvrtina, kterou jsme prohráli 2:25. Poté se náš výkon začal zlepšovat a začali jsme pomalu snižovat soupeřův náskok. Patnáct vteřin před koncem jsme se dotáhli na rozdíl jednoho, avšak v taktické šestkařské bitvě se nám utkání nepovedlo obrátit a nakonec jsme prohráli o šest bodů. 


Střelci: Holoubek 14, Snop 11, Rylich 10, Chramosta 4, Wagner 3, Kaifer 2.

 
vloženo: 19.04.2015 17:38 / aktualizováno: 19.04.2015 17:45 / přečteno: 8914x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.