SKONČIL 5. ROČNÍK CRYSTAL CUPU

SKONČIL 5. ROČNÍK CRYSTAL CUPU

Basketbalová akademie Nymburk společně s ČEZ Basketball Nymburk a Českou basketbalovou federací uspořádaly v termínu 2. – 4. ledna 5. ročník basketbalového turnaje mládeže CRYSTAL BOHEMIA CUP 2016.

Nad turnajem převzal záštitu hejtman Středočeského kraje ing. Miloš Petera. Součástí turnaje byl mezinárodní seminář pro trenéry basketbalu, který se konal v neděli 3. ledna. Seminář proběhl ve Sportovním centru Nymburk a měl dva zahraniční lektory, kteří účastníkům nabídli jak praktické ukázky v basketbalové hale, tak i teoretické poznatky prezentované v přednáškovém sále.


Po krátkém zahájení se ujal slova německý trenér a v současné době sportovní ředitel Japonské basketbalové federace Torsten Loibl. Tématem jeho vystoupení byl „Rozvoj dovedností na základě věkových období a z pohledů nároků elitního basketbalu“.


Po skončení úvodní přednášky se účastníci semináře přesunuli z haly do kinosálu, kde na ně již čekal americký trenér Ron Backes, bývalý vynikající atlet (reprezentant USA ve vrhu koulí, účastník OH 1992), který aktuálně spolupracuje s několika basketbalovými družstvy NCAA a působí jako certifikovaný lektor 3D kaučinku. A právě „3D kaučování“ bylo tématem první části jeho prezentace, ve které Ron Backes představil i další, často opomíjené oblasti práce trenéra. Druhá část pak nabídla další zajímavé impulsy k zamyšlení, tentokrát na téma kde hledat a jak objevovat „Klíče k maximálnímu nasazení“.


„Jsem moc rád, že se nám společně s pořadateli turnaje podařilo uspořádat vynikající trenérský seminář, s výbornými zahraničními lektory a zajímavými tématy. Téměř 90 účastníků potvrdilo zájem trenérů o nové poznatky a zkušenosti. Věříme, že získané informace se pozitivně projeví především při vedení tréninkového procesu dětí a mládeže, kam všechna 3 témata směřovala“, konstatoval spokojeně po skončení semináře předseda MK ČBF Tomáš Kaprálek.


Všechna družstva přijela na turnaj perfektně připravena a v plné síle. Jedním z benefitů, již tradičního turnaje, byl divácký zájem. Hala ZŠ Komenského byla, hlavně o víkendu, zaplněna téměř do posledního místa.


„Pátý ročník turnaje měl opět výbornou sportovní úroveň. Když k tomu přidáme hojnou účast diváků a bonusy v podobě mezinárodního semináře pro trenéry, kterého se zúčastnilo téměř 90 trenérů, můžeme konstatovat, že jsme spokojeni. Důležité je udržet vysokou sportovní úroveň a inovovat podpůrné stránky turnaje, jako například letos 2 zahraniční lektoři na semináři“, řekl k turnaji Michal Ježdík, sportovní ředitel Basketball Nymburk.


Účastníci turnaje:  

 

NBK BA Nymburk U17, reprezentace Slovenska U17, reprezentace ČR U17 a BK JIP Pardubice.

 
Konečné pořadí turnaje:

Slovenská republika 3 – 0

Česká republika               2 – 1

BK Synthesia Pardubice 1 – 2

BA Nymburk 0 - 3

 
Individuální ocenění:
 
MVP turnaje: Jakub Kádaši (SR)

All Star tým: Marek Welsch (ČR), David Javorský (SR), Jakub Slavík (ČR), Michal Svoboda (PCE), Jakub Kádaši (SR)

Nejlepší střelec: Jakub Kádaši (42 bodů)

Nejlépe doskakující hráč: Ondřej Výcha (34 doskoků)

 
vloženo: 05.01.2016 19:45 / přečteno: 8485x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.