ZE SOFIE S PORÁŽKOU

ZE SOFIE S PORÁŽKOU

Především na útočné polovině nevyšel Nymburku druhý zápas ve skupině P fáze Round of 32 FIBA Europe Cupu. Českého zástupce v soutěži zdolal v bulharském Botevgradu Lukoil Academic Sofia 76:62. Nymburk je po dvou kolech díky nejlepšímu skóre na prvním místě, všechny týmy ve skupině však mají bilanci 1-1.

Nymburk nevyužil v Bulharsku možnost utéct svým soupeřům ve skupině a udělat důležitý krok k postupu do play off. V úterním zápase totiž Ventspils doma snadno přehrál Antverpy, což Polabanům hrálo do karet. Místo toho se však situace ve skupině vyrovnala.


Základ vítězství položila Sofia už v první čtvrtině, kdy si vytvořila náskok, který až do konce Nymburk nedohnal, byť k tomu byl v zápase dvakrát velmi blízko. Domácí spustili hned v úvodu trojkovou palbu, kterou řídili Ivanov a nová akvizice Taylor. Oba dohromady nasázeli devět trojek Sofie z deseti.


Kromě perimetru nedokázal Nymburk účinně bránit ani svůj vnitřní prostor. Vysocí hráči Sofie se prosazovali snadno zády ke koši, a pokud sami nezakončili, vyhazovali na oblouk na střely z dálky. K tomu se domácí mohli opřít o útočný doskok. Z druhých šancí dali 13 bodů, což je bez bodu konečný rozdíl ve skóre.


Nymburk se po zisku míče snažil o rychlý přechod na útočnou polovinu, ale tam se již většinou domácím dařilo kontry zastavovat a zpomalit je do potupného útoku. A ten byl ve středu v podání hostů příliš statický bez rychlejšího pohybu míče. Kromě toho Nymburk trápily ztráty, kterých bylo jen v prvním poločase 16. Celkově z nich přišel trest v podobě 24 bodů.


První náznak zlepšení přišel na konci prvního poločasu. Nymburku se konečně vydařily tři rychlé protiútoky po zisku míče a bylo z toho snadných šest bodů v řadě. V tu chvíli byl stav 30:26 pro domácí. Jenže momentum Nymburka zastavil Ivanov třemi trojkami. Zvlášť ta poslední hodně šťastná o desku s poslední vteřinou limitu naštvala. Místo vyrovnání tu byl poločasový stav 39:30.


I přes již pátou ztrátu Dixona, po které přišly další snadné body Sofie, patřil úvod druhého poločasu Nymburku. Ivanov sice opět skóroval za tři, ale třikrát z perimetru skórovali i hosté, kteří také dvakrát ubránili 24 vteřin. Byl z toho stav 50:47, který dával opět naději na obrat.


Jenže pak se trojková palba zadrhla, přestože Nymburk několikrát našel rychlým pohybem míče volné střelce. Nedařilo se Sant-Roosovi, který trefil v zápase jedinou střelu z deseti. Útok se v podání Nymburka vrátil do kolejí vyjetých v prvním poločase a do konce třetí čtvrtiny už ze hry koš nepřišel. Pouze jedna šestka. Za to Sofia přidala bodů deset.


S další trojkou Ivanova na začátku poslední desetiminutovky už to bylo s nadějemi Nymburka hodně nahnuté. Tým Ronena Ginzburga sice opět utáhl obranu, za cenu faulů zavřel vnitřní prostor, a stále se snažil o velký obrat, jenže v útoku měl prostě špatný den. Když dal Ivanov necelé tři minuty před koncem svou šestou trojku, bylo jasné, že za chvíli vypukne na domácí lavičce a v hledišti velká radost.


Body:

SOF - Ivanov 21 (za 3b 6/10), Taylor 19...

NBK - De Zeeuw 16 (8d), Randle 10 (za 3b 2/2), Benda 10 (3d, 2a), Hruban 9 (6d, 4a, 3blk, za 3b 3/6), Dixon 5 (6d, 10a, 5ztr) Sant-Roos 4, Houška 4, Vaughn 2, Welsch 2 (-16).


FG 26/68 - 25/58, trojky 10/29 - 8/27, TH 14/17 - 4/8, doskoky 45-34, fauly 18-20.

 
vloženo: 06.01.2016 21:24 / přečteno: 9991x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.