SOUBOJ SE SOUSEDEM V TABULCE

SOUBOJ SE SOUSEDEM V TABULCE

O své první vítězství v roce 2016 bude v neděli usilovat Nymburk v dalším zápase VTB ligy. Ve Sportovním centru přivítá v 16.00 Nižnyj Novgorod i s Rašidem Mahalbašičem, který strávil u Labe sezonu 2013/2014.

Nový rok ukrojí v neděli teprve svůj desátý den a Nymburk v něm sehraje již svůj třetí zápas. Na Chimki Moskva tým Ronena Ginzburga podle očekávání prohrál, byť vyšším rozdílem, než by si hráči i fanoušci přáli. Následující porážka v Sofii v rámci FIBA Europe Cupu však zamrzela o poznání více. Nyní přichází třetí příležitost vyhrát v roce 2016 první zápas, ale Nižnyj Novgorod je další tým z absolutní ruské špičky. Nymburk proti němu bude hájit nejen sedmé místo v tabulce, ale také neporazitelnost ve Sportovním centru ve VTB lize.


„Potřebujeme se po vánoční pauze konečně výsledkově chytit a vyhrát. Všichni ale víme, jak těžký soupeř nás čeká. I když je letos průběžně až na osmém místě, pořád je to tým s několikanásobně větším rozpočtem plný talentovaných hráčů. Budeme muset podat maximální výkon, abychom měli šanci na vítězství,“ uvedl kouč Nymburka Ronen Ginzburg.


Pravdou je, že Nižnyj Novgorod má tuto sezonu zatím jako na houpačce. Na přelomu října a listopadu dokázal ve dvou po sobě jdoucích zápasech porazit oba moskevské giganty CSKA a Chimki a s bilancí 5-1 mu patřilo přední místo tabulky, pak ale přišly čtyři prohry v řadě a pád až na hranici postupu do play off. Tým lotyšského kouče Ainarse Bagatskise se pak chytil dvěma výhrami se slabšími soupeři v domácím prostředí, kde je o poznání silnější (5-2) než venku (2-4). Mezitím také postoupil do druhé fáze Eurocupu.


Kromě již zmíněného pivota Rašida Mahalbašiče je tahounem Novgorodu především americký forward Victor Rudd, třináctý nejlepší střelec (15,1) a čtrnáctý nejlepší doskakovač (6,3) soutěže. Mahalbašiče doplňuje pod košem další vysoký centr Kaspars Berzinš. Ruskou osu týmu tvoří další forward Semjon Antonov a nebezpeční guardi Jevgenij Baburin, Ivan Strebkov a Dimitrij Chvostov. Otázka je, jaká je situace kolem nejlepšího střelce týmu Maksima Grigorjeva, který hrál naposledy na začátku listopadu proti Chimki.


Před nedělním zápasem bude ve Sportovním centru probíhat Dětský den s velmi bohatým programem, o kterém jsme vás již dříve informovali. Veškeré informace včetně toho, jak své děti přihlásit, najdete na našem webu. Od tohoto zápasu bude také v den utkání otevřeno pro návštěvníky nové parkoviště na asfaltových hřištích na Rémě.

 
vloženo: 08.01.2016 19:56 / přečteno: 8939x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.