SKONČIL DRUHÝ MBVK V PRAZE

SKONČIL DRUHÝ MBVK V PRAZE

O uplynulém víkendu proběhl druhý ročník Next Mini Basket Víkend Kempu v Praze. Konkrétně na ZŠ Plamínkové na Praze 7 na Letné. Jeho hostem byl stejně jako vloni nymburský kapitán Jiří Welsch, který byl na sobotní besedě vděčným terčem dotazů.

Rodina MBVK roste. Oblíbené kempy expandují do dalších míst a tam, kde se nekonají poprvé, si upevňují svou pozici. Nejinak tomu bylo třetí červnový víkend v Praze na Letné, kde se konala již čtvrtá letošní zastávka pod touto značkou (předtím Nymburk, Nové Strašecí a Varnsdorf). Sešlo se 52 dětí, které se učily basketbalovým dovednostem pod dohledem čtyř trenérů. Trenérský tým vedl hlavní trenér BA Nymburk v Praze René Štěpánek.


Kemp se konal pod patronací Městské části Praha 7, Hl. m. Prahy – Evropského města sportu a samozřejmě ve spolupráci se ZŠ Plamínkové.


V pátek proběhlo zahájení a po něm rozdělení dětí do čtyř skupin, které po zahřátí a rozcvičení postupně prošly čtyři stanoviště. Ta se zaměřovala na ballhandling na místě, dribling v pohybu, včetně změn driblující ruky a zahájení úniku s míčem, práci nohou a koordinaci a agility s míčem i bez něj.


V sobotu, jak už jsme předeslali, navštívil Kemp Jiří Welsch, který čelil smršti dotazů v rámci besedy. Bylo vidět, že nymburský kapitán si debatu s dětmi užívá. Jirka ochotně a s entuziasmem odpovídal celou hodinu a bylo jedno, že mnohé dotazy směřovaly k podobným tématům a tím pádem i odpovědím. Děti se nejčastěji ptali na NBA, kde Jiří strávil čtyři sezony. Řeč byla o nejlepších spoluhráčích, trenérech, nejsilnějších i nejhorších zážitcích kariéry. Na závěr pak proběhla autogramiáda i společné focení.


V neděli byl pak program věnován soutěžím a turnaji 3x3, kde mohli účastníci zúročit nově nabyté dovednosti a zkušenosti. MBVK 2016 byl u konce, ceny rozdány. Velký dík patří všem organizátorům, rodičům, trenérům a partnerům. Na shledanou v příštím roce.

 
vloženo: 13.06.2016 16:01 / přečteno: 9557x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.