ZRANĚNÍ PETRA BENDY

ZRANĚNÍ PETRA BENDY

Petr Benda, který nedohrál kvůli zranění zápas proti KRKA Novo Město absolvoval v Brně v pondělí a úterý dvě vyšetření s konečným výsledkem, že nedošlo k poškození křížových vazů kolena.


Jak si si vzpomínáte, Petra ve 25.minutě zápasu při souboji pod vlastním košem porazil Radek Nečas, který zase neudržel rovnováhu po útočném faulu jednoho z hostujících hráčů. Radek dopadl nešťastně z boku na Petrovu nohu, čímž jí vytočil více než je fyziologická hranice pro koleno (video ). Petr sice vstal a odklusal na útočnou polovinu, ale pak si sám požádal o střídání. Podle prvních indicií to vypadalo na poškození předního křížového vazu, protože noha byla v koleni volnější než je zdrávo, ale jiné příznaky zase naznačovaly, že by se nemuselo jednat o tak závažné zranění. 

Libor Paša

Petr odjel v neděli do Brna, kde se nejprve v pondělí podrobil magnetické rezonanci svého poškozeného kolena a v úterý absolvoval ještě jedno vyšetření na specializovaném oddělení brněnské Úrazové nemocnice u MUDr. Libora Paši (na obrázku), který je odborníkem na poškozené vazy kolena a který je mimo jiné také lékařem ženského týmu basketbalistek Frisco Brno. 

Obě vyšetření konstatovala, že Petr má "jen" natažené postranní kolenní vazy, které ho s největší pravděpodobností vyřadí ze hry na zhruba 2 měsíce. Oproti původním předpokladům šesti měsíců je to příznivější zpráva. "Pochopitelně je to mnohonásobně lepší, že se prokázalo méně závažné poranění a že Petr bude moci ještě v této sezoně nastoupit," říká generální manažer klubu Rudolf Šimeček. "Ale zranění klíčového pivota se přihodilo v tom zrovna nejnevhodnějším období, kdy přichází v Adriatické lize nejtěžší soupeři a odehrajeme základní část Eurocupu." Na otázku, zda klub bude hledat na určitou dobu náhradu za Petra Bendu odpovídá pan Šimeček: "Zatím náhradu nehledáme, uvidíme jak se bude situace vyvíjet."

Na názor na zranění Petra Bendy jsme se zeptali také hlavního trenéra Ronena Ginzburga: 

Jsme moc rádi, že se nepotvrdila původní domněnka, kdy to vypadalo, že Petr bude mimo až půl roku. Myslím, že můžeme být rádi nejenom my v klubu, ale i všichni fanoušci basketbalu, protože Petr dokazuje nejen v Nymburce, ale i v reprezentaci, že patří na českou basketbalovou špici. Pochopitelně nás ale i tak mrzí, že Petr bude nějaký čas chybět, je to klíčový hráč nejen z pohledu čísel. Ne vše se totiž dá zanést do statistik, Petr je pro nás opravdu důležitý. Berme to ale jako příležitost pro další hráče na soupisce, aby teď ukázali svou zodpovědnost. Pokud totiž z týmu vyoadne jeden hráč, nevzniká na jeho místě vakuum, ale musí být nahrazen jiným hráčem.

Nepřemýšlel jste Petrovo místo alespoň po dobu jeho rekonvalescence zaplnit nějakým novým hráčem?

Nevím, v první řadě se soustředíme na hráče, které máme na soupisce. Pokud by čas ukázal, že je to potřeba řešit jinak, podnikneme k tomu kroky. V tuto chvíli se ale soustředíme na další zápasy s hráči, kterými disponujeme a nechceme přemýšlet o tom "co by, kdyby".    

Připravujeme krátký rozhovor i s Petrem Bendou. Přečíst si ho budete moci ještě dnes na našich stránkách. 
 
vloženo: 03.11.2010 06:47 / přečteno: 14113x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.