SPORTOVNÍ ŘEDITEL

SPORTOVNÍ ŘEDITEL

Na post sportovního ředitele přichází Michal Ježdík. „Jeho hlavní náplní bude koordinace veškeré péče o hráče, sestavování a řízení tréninkových plánů a individuelní práce s vybranými hráči,“ vytáhl základní obrysy práce generální manažer klubu Rudolf Šimeček.

Jaké další povinnosti přináší funkce sportovního ředitele?

Kromě úzké spolupráce s realizačním týmem družstva mužů A, mám na starosti koordinaci dalších týmů v klubu, od B-týmu mužů po družstva, která jsou součástí Basketbalového centra mládeže Nymburk. S trenéry A-týmu a generálním manažerem spolupracuji na výběru nových hráčů a na přestupech nymburských hráčů do jiných klubů. Do mé kompetence spadá také složení realizačního týmu, jehož součástí je i lékařská a fyzioterapeutická složka.

Nymburk bude hrát ve více soutěžích. Bude na vašich bedrech ležet i organizace těchto lig?

Náš tým bude hrát ve čtyřech soutěžích (VTB United liga, MNBL, Český pohár a Eurocup). Mým úkolem bude pomoc v organizaci termínové listiny, tréninkového procesu, ale i zapojení hráčů do jednotlivých zápasů v daných soutěžích. Na soupisce bychom chtěli mít 15 hráčů, což znamená, že ne všichni budou hrát v utkání. Připravit a zajistit program pro tuto skupinu hráčů bude ležet na mých bedrech. Vlastní organizace mezinárodních soutěží je úkolem Ondry Šimečka a potřebnou diplomacii a prezentaci klubu v zahraničí, která je nedílnou součástí úspěšného fungování klubu, zodpovědně a výborně zastává Jiří Zídek,jr.

Budete tedy v týmu tím, kdo bude rozhodovat o soupisce na jednotlivá utkání?

Ne, to bude stále v kompetenci hlavního trenéra a jeho asistenta, můj hlas bude pouze poradní.     Za podstatné považuji zmínit, že naše cíle jsou dlouhodobé, střednědobé a krátkodobé. Krátkodobým cílem je mj. sestavení dobrého družstva na novou sezónu, za střednědobí cíl máme stabilizaci hráčského kádru. Z dlouhodobého hlediska se zaměříme na generační obměnu. Musíme najít a vytipovat hráče, kteří minimálně zaručí kontinuitu klubu, ještě lépe ho posunou do další úrovně. V žádném případě bychom neměli ztratit kredit. 

V minulém roce jste se věnoval metodice pro trenéry nižších soutěží především pro BCM Nymburk. Budete v této práci pokračovat?

Pochopitelně. Je nezbytné zvyšovat úroveň a vzdělanost trenérů všech složek. V této oblasti se nám v loňském roce podařilo zorganizovat 10 interních semínářů, zúčastnili jsme se seminářů v zahraničí a   aktivní jsme byli i ve Stredočeském kraji, kde jsem vystoupil na několika seminářích..   

Vraťme se ještě k realizačnímu týmu. V minulé sezoně v týmu chyběl kondiční trenér. Máte v plánu toto místo před nadcházející náročnou sezónou obsadit?

Ano, v současné době probíhají jednání, jehož cílem je přivést do Nymburka kondičního trenéra.
 
vloženo: 18.07.2011 09:19 / přečteno: 13761x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.