JAK ZBROJÍ TURCI?

JAK ZBROJÍ TURCI?

V zemi půlměsíce v týmu Banvitu se začalo zbrojit na letošní sezonu. Připomeňme, že tento tým bude našim prvním soupeřem v kvalifikaci o Euroligu.  

Zpráv z Turecka týkajících se Banvitu není mnoho, změny na soupisce už nějaké proběhly. Podívejte se, kdo je novým hráčem a kdo prodloužil smlouvu. 


Serkan ERDOGAN téměř třiatřicetiletý pointguard má bohaté basketbalové zkušenosti. V tureckých nebo španělských týmech odehrál více než stovku euroligových zápasů, ve kterých zpočátku skórovat kolem šesti bodů na zápas, později především v letech 2004 až 2007 to byl už dvouciferný počet nastřílených bodů. Svou kariéru začal Serkan v roce 1995 v týmu Tuborg Izmir. V roce 2000 nakoukl do prestižního týmu Fenerbahce Ulker Istanbul, ale v dubnu 2001 byl na dva roky suspendován z důvodu užití dopingu. V týmu Ulkeru vydržel až do roku 2005, kdy podepsal smlouvu s Tau Ceramica. Po dvou letech se vrátil do Turecka. Po dvou letech v Türk Telekom Ankara zamířil ještě na půl roku do Španělska a od ledna 2011 zakotvil do konce sezony v Besiktas.

Serkan má také zkušenosti s reprezentací a to v letech 1999-2001 a 2004-2006. Zúčastnil se jak mistrovství Evropy, tak mistrovství světa. Vrcholem jeho reprezentační kariéry byl rok 2006, kdy na světovém šampionátu v Japonsku nastřílel v sedmi zápasech 108 bodů.

Novým hráčem se stal také 213 cm vysoký pivot Cemal NALGA, který přišel z Lietuvos Rytas, kde strávil minulou sezonu. Do té doby nosil čtyři roky dres Galatasaraye Istanbul. Paradoxně jedny z nejlepších výsledků podával v minulé sezoně v zápasech Euroligy a také v zápasech EuroChallenge v sezoně 2008/09. K jeho největším úspěchům patří finálové účasti v litevské lize nebo finálová účast v roce 2010 v poháru EuroCup.

Dalším napůl nováčkem je Erkan VEYSELOGLU, který je společně s Erdoganem dalším solidním střelcem. Proč napůl? Erkan totiž za Banvit už hrál a to v sezoně 2008/09. Jeho pohyb po turecké lize v Besiktasi nebo Fenerbahce přineslo na jeho bodové konto kolem 13-ti bodů a skoro 4 doskoky na zápas.  V minulé sezoně byl tahounem 12.týmu TBL Erdemirspor Belediyesi.   

Smlouvu v Banvitu prodloužil guard Keith SIMMONS, kterého po NCAA pro Evropu objevil turecký Kepez Antalya a po ročním působení v německém Skyliners Frankfurt ho v sezoně 2009 získal Banvit.

Velice důležitým hráčem, se kterým Banvit prodloužil smlouvu je rozehrávač Baris ERMIS. V loňské sezoně byl nejlepším hráčem v počtu asistencí v turecké lize (6,1 as/zápas). Baris už ve dvaceti letech nastoupil v Eurolize, tehdy hrál za Efes Pilsen. Odtud prošel Türk Telekom Ankara, Pinar Karsiyaka Izmir a pak opět přes Ankaru zakotvil v roce 2009 v Banvitu. V uplynulé sezoně byl serverem eurobasket.com zařazen do druhého nejlepšího týmu Turecka a také se stal nejlepším tureckým hráčem na pozici dva.

 
 
 
 
vloženo: 23.07.2011 00:59 / aktualizováno: 23.07.2011 14:31 / přečteno: 9951x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.