SYSTÉM SOUTĚŽE VTB LIGY

SYSTÉM SOUTĚŽE VTB LIGY

Výbor rozhodl, že počet účastníků VTB ligy se zvýší na osmnáct, o dvě místa se však bude hrát kvalifikační turnaj. 

V této chvíli jsou jistými účastníky následující týmy: CSKA Moskva, Chimki Moskva, UNICS Kazaň, Lokomotiv Kubáň Krasnodar, Spartak Petrohrad, Nižnij Novgorod (všechny Rusko), Žalgiris Kaunas, Lietuvos Rytas (oba Litva), Minsk-2006 (Bělorusko), Asseco Prokom Gdyně (Polsko), Azovmash Mariupol, Budivelnik Kyjev (oba Ukrajina), VEF Riga (Lotyšsko), Kalev Tallinn (Estonsko), ČEZ Basketball Nymburk (ČR), Astana Tigers (Kazachstán)
Oproti červnovému stavu jsou nováčkem Nižnij Novgorod a Budivelnik Kyjev. První z nich nahradil Honku Espoo z Finska a druhý z nich jiný ukrajinský tým z Dněpropetrovska. Oba dva „vyřazení“ mají ještě možnost se do VTB ligy vrátit, protože jsou zařazeni do kvalifikace.  
Poslední dva účastníci vzejdou se souboje šesti dalších týmů v kvalifikačním turnaji, který bude hostit od 27.září do 2.října litevský Šiauliai. Účastníky kvalifikace budou Krasnyje Krila Samara a Jenisej Krasnojarsk (Rusko), Šiauliai (Litva), Dněpr Dnepropetrovsk (Ukrajina), Anwil Wloclawek (Polsko), Honka Espoo (Finsko). Kvalifikace se odehraje ve dvou skupinách po třech týmech systémem každý s každým. První dva týmy z každé skupiny se utkají ve finálové skupině opět každý s každým se započítáním výsledků ze základního kola. Dva nejlepší se kvalifikují do VTB ligy. 

 
vloženo: 24.07.2011 13:43 / aktualizováno: 24.07.2011 14:00 / přečteno: 11420x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.