NEHRAJEME STEJNĚ CELÝ ZÁPAS

NEHRAJEME STEJNĚ CELÝ ZÁPAS

„Příliš často se najde něco, co nám v části utkání nefunguje a proč nejsme schopni odehrát celé utkání v konstantní formě. Takový výpadek nás stojí vítězství nebo alespoň vyrovnaný zápas,“ konstatoval po utkání Petr Benda.

Utkání proti euroligovému Lokomotivu Kubáň neslo některé prvky stejné jako středeční zápas proti Kazani – horší začátek a také bodové přiblížení v průběhu boje, které však Nymburk nedokázal přetavit ve vedení. „Posledních několik zápasů je to jako přes kopírák. Nedokážeme celý zápas odehrát ve vyrovnané formě,“ vypíchl Petr Benda jednu z hlavních příčin proher v utkáních s evropskými týmy.

 

„Křídla Lokomotivu oproti Kazani častěji vnikají do vymezeného území, jinak jsem žádné velké rozdíly nepostřehl. Obě družstva disponují hodně silovými pivoty,“ řekl k otázce na porovnání obou týmů pivot Pavel Houška a právě on musel při svém pobytu na palubovce svádět osobní souboje s mohutnými podkošovými hráči soupeře Maričem a Hendrixem. „S takovými urostlými hráči se nepotkávám každý den. Je to obrovská zkušenost,“ dodal Houška.

 

V zápase proti Kazani dotáhli Lvi soupeře po horším začátku ve druhé čtvrtině, v nedělním zápase se po tragickém začátku 2-13, přiblížili po pěti minutách na přijatelných 16-19, ale ke konci první čtvrtiny už zase vedli hosté 35:22. Pětatřicet bodů za prvních deset minut, to bylo velké břímě, které si Nymburk na svá bedra naložil. „V první čtvrtině jsme se k hráčům soupeře nedokázali dostat tak blízko, abychom jim střely znemožnili anebo alespoň znepříjemnili,“ vysvětlil Vojta Hruban.

 

Ani v průběhu druhé čtvrtiny se Nymburští nedokázali soupeři dostat na kobylku. Rozdíl se povedlo pouze sanovat, ale bohužel se nezmenšoval. „Dařilo se jim střelecky a můžeme být rádi, že jsme nedostali šedesát,“ komentoval 51 obdržených bodů křídelník Vojta Hruban. Ale ani nymburských čtyřicet nebylo špatných. „Když si půjčujeme balón a hrajeme rychle dopředu, jsme schopni dát i kvalitním týmům dost bodů,“ vysvětlil Vojta.

 

V prvním poločase byl největší údernou silou hostující Krunoslav Simon, autor osmnácti bodů za 15 minut. „Vypadá, že skoro neumí chodit, není rychlý, nemá žádný velký výskok, ale má dobrou ruku a výborně čte obranu. Dnes to byl asi jejich nejlepší hráč na perimetru,“ pozastavil se nad osobností Lokomotivu Vojtěch Hruban. „Několik posledních zápasů jsem odehrál dobře, cítím formu. Jsem rád, že mi tam padly nějaké střely, i když se mě snažili domácí hráči bránit,“ pochvaloval si Simon.

 

Po změně stran přišel druhý atak domácích. Dokázali se přiblížit až na rozdíl pěti bodů. „Chvílemi se na to dalo koukat a dokázali jsme s nimi držet krok,“ vzpomněl na úvod druhého poločasu Vojta Hruban.  Mohlo se zdát, že Nymburk nastoupené tempo podrží, zvlášť když s bolestivou grimasou odstoupil Simon. „Mám něco s tříslem, uvidíme zítra, jak moc je to vážné,“ specifikoval po utkání své zranění Simon. Domácí však absenci lídra nedokázali využít. „Přišel náš klasicky úsek s několika ztrátami, vystřelili jsme špatné střely, pět minut jsme si nepůjčili míč a to rozhodlo. V tu chvíli nám odskočili z pěti na osmnáct bodů a bylo po zápase,“ zkonstatoval Vojta Hruban.

 

V poslední čtvrtině se Nymburk nevzdal, bojoval o svou čest a nakonec polední úsek vyhrál. „Pozitivní je, že jsme se do zápasu snažili vždy vrátit,“ alespoň trochu potěšilo Petra Bendu. „Nymburk je dobrý tým, ale dnes jsme hráli fakt dobře a domácí to s námi rozhodně neměli jednoduché. Náš tým je opravdu skvělý a to jsme nechali doma dva z našich nejlepších hráčů. Máme ale dostatek zkušených basketbalistů, abychom je nahradili,“ pochválil sebe a své spoluhráče Krunoslav Simon.  

 

Vojta Hruban ještě poděkoval nymburským podporovatelům: „Hlavně bych chtěl poděkovat Fan klubu a vůbec všem fanoušků, kteří přišli, že nepodlehli svodům krásného počasí, Matějské pouti a přišli nás podpořit.“ 

 
vloženo: 10.03.2014 15:29 / přečteno: 8121x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.