ČESKÝ POHÁR NALOSOVÁN - doplněno

ČESKÝ POHÁR NALOSOVÁN - doplněno

Dnes v poledne byly v Praze nalosovány semifinálové dvojice pro FF Českého poháru. V sobotu 4.4. od 16:00 se střetne Nymburk a Pardubice, od 18:30 Prostějov s Novým Jičínem. V neděli je souboj o 3.místo naplánován na 14:00 a finále na 16:30.


Muli Katzurin

Pohár nám přiřkl k prvnímu klání Pardubice, což je tým, který je velmi kvalitní, nicméně se mu v této sezóně nedaří. V tuto chvíli ale nesmíme zapomenout, že je jedno, jak soupeř hraje v lize, jestli má za sebou vítěznou vlnu nebo se trápí, důležité je prví utkání. To musíme vyhrát a následně vyhrát i nad soupeřem vzešlým z dvojice Geofin-Pardubice. Naším cílem je vyhrát pohár, takže nám nezáleží na tom, koho nám los přiřkl jako prvního, důležité je vítězství.
Jaká je tedy taktika?
Taktika je pochopitelně vyhrát. Nemůžeme se dívat na to, s kým hrajeme dřív a s kým můžeme hrát později. Ke splnění toho, co jsme si řekli na začátku sezóny potřebujeme dvě výhry. A to je to, čeho chceme dosáhnout.

 

Petr Benda

Včera jsi v Time Outu mluvil o tom, že by bylo dobré dostat Pardubice a splnilo se ti to….
Tak to je fajn. Neříkám, že Pardubice jsou nějakým slabým soupeřem, ale v této sezoně se jim nedaří tak, jak by o tom vypovídala jejich soupiska. 
Co říkáš tomu, že se bude hrát v Brně na Vodové?
Já jsem rád, že se bude Final Four hrát v Brně a navíc ještě v hale, kde jsem strávil pět ligových let. Uvidíme, jak budou ostatní hráči rádi. Je to specifická hala, z jedné strany jsou dvě patra sedaček na druhé je vysoká zeď. Snad si na to zvykneme.
Jak dopadne druhá dvojice?
Je pravdou, že Nový Jičín zatím ve všech třech zápasech vyhrál, ale Prostějov teď v posledních zápasech má solidní formu, takže předpokládám vyrovnaný zápas. Kdybych měl brát v úvahu aktuální tabulku, postoupí do finále Nový Jičín.
Zápasy nebudou vysílány v televizi kvůli přenosům z Final Four Euroligy volejbalu. Není to škoda?
Bohužel je to špatně zvolený termín, ale je mi jasné, že není možné vyhovět všem požadavkům. Asi to jinak nešlo. Je to v každém případě velká škoda. Na druhou stranu doufám, že alespoň diváci nebudou lenošit doma a přijdou či přijedou do haly vytvořit perfektní atmosféru.
Navrhnul bys České televizi, aby to alespoň pustili ze záznamu?
Já jim to můžu navrhnout, ale nevím jestli s tím budou souhlasit.

 

Aleš Chán
Co říkáš na to, že našim soupeřem v Final Four Českého poháru budou Pardubice?
Super. Za Pardubice hraje spousta mých kamarádů a rád se s nimi uvidím (smích). Ze soupeřů, kteří připadali do úvahy, je to přijatelná varianta.
Jsi rád, že se bude turnaj hrát Brně?
Jsem, protože v Brně se na mě mohou přijít podívat kamarádi, které jsem poznal za svého působení v Brně.
Hala ve Vodově je specifická. Jak se ti v ní hraje?
Mě se v této hale hrálo vždycky výborně, akorát mi bude chybět Miky (Miroslav Pospíšil). Kdykoliv jsem hrál na Vodové, vždycky tam byl on. S ním byla většinou legrace, ať jsem hrát pod ním nebo proti němu.
Není škoda, že závěrečný turnaj nebude vysílat Česká televize?
To je věc televize. Pro diváky to určitě škoda je. Těžko předpokládat, že se vypraví stovky lidí do Brna a budou nám fandit. Na druhou stranu je to lákadlo pro místní lidi a mohli by vyhladovělí po kvalitním mužském basketbalu zaplnil slušně halu. Necháme se překvapit.

 

 

 
vloženo: 10.03.2009 00:00 / přečteno: 13412x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.