KOUČ: JE DOBRÉ ZAČÍT VÍTĚZSTVÍM

KOUČ: JE DOBRÉ ZAČÍT VÍTĚZSTVÍM

Kdy viděl příčinu prohry hostující trenér, zda je vítězství proti Kalev cennější než ostatní a čeho si cenil nymburský trenér, najdete v následujících krátkých zhodnoceních prvního zápasu sezony ve VTB lize.  

Ronen Ginzburg  - trenér Nymburka

Vždycky je dobré začít sezonu vítězstvím. Tohle je jiný Nymburk, než známe z předchozích sedmi let. Je to mladý tým se spoustou nováčků nebo hráčů, kteří VTB ligu nikdy nehráli. Navíc jsme měli nějaká zranění, chybí nám Petr Benda a Pavel Houška. Proto jsem se trochu obával, jak proti Kalevu začneme. Ale hráli jsme dobře. Je to ale teprve začátek. Těžší zápasy přijdou, už hned ve středu přijede Krasnodar, pak jedeme do Kazaně.

Cením si vysokou angažovanost našich hráčů v zápase. Zahraniční posily zahrály výborně, ale stejně tak i Češi. Jiří Welsch táhl tým a důležitý byl i příspěvek Martina Peterky, když přišel z lavičky. Zastoupil naše zraněné a troufám si říct, že byl klíčovým hráčem.

 

Alar Varrak – trenér Tallinnu

Zápas jsme ztratili v první čtvrtině. Udělali jsme šest ztrát a měli jen 14 střel, zatímco Nymburk 20. To byl ten rozdíl. I když jsme pak bojovali a dvakrát téměř vyrovnali, Nymburk nám nikdy nedovolil se dotáhnout.

 

Vojta Hruban – hráč Nymburka

Vítězný vstup do VTB ligy je pro nás hodně důležitý. Musíme si přiznat, že jakékoliv vítězství ve VTB lize je velice cenné. Jak se říká, hráběmi je nesbíráme (úsměv). Ohromně důležité je, kromě vlastní výhry, že každý, kdo dnes přišel na hřiště, něčím pozitivním přispěl k celkovému úspěchu. I když jsme měli během utkání nějaké výpadky, které by se daly přičíst začátku sezony, věřím, že nás nebudou provázet jako vloni po celou sezonu.

 

Jiří Welsch – kapitán Nymburka

Je to cenné vítězství. S ohledem na to, že se jedná o první zápas v soutěži, má výhra přeci jen o trochu vyšší hodnotu. Mně osobně Kalev trochu nemile překvapil. Řekl bych, že v porovnání s minulým rokem mají o trochu méně kvalitní tým. V dnešním utkání jsme v určitých fázích předváděli dobrý basket, ale máme před sebou ještě hodně práce. Neměli bychom se dopouštět naivních chyb. 

 
vloženo: 05.10.2015 08:07 / přečteno: 7161x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.