LOKOMOTIV JE JINÝ LEVEL

LOKOMOTIV JE JINÝ LEVEL

Před dnešním zápasem proti Lokomotivu jsme mluvili s Martinem Peterkou, který se tak úspěšně prezentoval v minulém zápase proti Kalevu a v rozhovoru jsme se vrátili jak k minulém utkání, tak jsme se podívali na dalšího soupeře.

Martine, byl jsi po nedělním zápase hodně spokojený?

Ano, byl jsem maximálně spokojený. Nakonec vlastně vyšlo všechno, jak jsem si přál. Vyhráli jsme jako tým a můj příspěvek k vítězství nebyl, podle mě, zanedbatelný.

 

Když si Maxime udělal druhý faul, tušil jsi, že se reálně přiblížila možnost vyběhnout na palubovku, byť byla ještě první čtvrtina?

Při absenci Pavla Houšky a Petra Bendy jsem věděl, že jsem třetí pivot. Když má pivot základní pětky už v první čtvrtině dva fauly, dá se předpokládat, že ho trenér vystřídá.

 

Zrychlil se ti tep, když trenér prstem ukázal „jdeš střídat“?

K tu chvíli asi trochu ano. Jak jsem přišel na palubovku, bylo to pryč. Asi nejhorší to bylo asi chvilku před zápasem, přiznám, že jsem určitou nervozitu cítil. Při rozcvičování to bylo lepší a úplně to opadlo, když jsem přišel na palubovku.

 
Martin Peterka v zápase proti Kalevu Tallinn

Nakonec sis odkroutil 21 minut. To je asi číslovka, se kterou jsi moc nepočítal…

Stejně tak, jako jsem nečekal, že můj vstup na palubovku přijde tak brzo, nečekal jsem ani kolik minut. Musíme se ale uvědomit, že kdybychom byli kompletní, byl by počet minut asi nižší. Nicméně jsem rád za důvěru a myslím, že jsem trenéra nezklamal.

 

Jaký by byl ekvivalent jedenadvaceti minut ve VTB lize v počtu zápasů mezi juniory nebo v 1.lize, abys absorboval stejné množství zkušeností?

(smích) Asi hodně… to se asi nedá spočítat. První dvě, tři minuty, než jsem si zvykl na tempo utkání, byly hrozné. Rychle jsem byl udýchaný. Je to opravdu hodně odlišné tempo ve srovnání s jinými soutěžemi.

 

Kromě výrazného minutového vytížení jsi byl nejlepším hráčem Nymburka v +/- bodech. Jak moc tě taková statistika uspokojuje?

Abych pravdu řekl, moc jsem tohle číslo nesledoval. Když jsem byl na palubovce, snažil jsem se, abychom hráli co nejlépe. Ale samozřejmě mě to potěšilo jako by to potěšilo každého jiného hráče.

 

Čeho si více ceníš, nastřílených bodů nebo odehraných minut?

Cennější jsou minuty, které vypovídají, kolik mi dal trenér důvěry. Body, které jsem přidal je plus, ale základem jsou minuty. Navíc u hráčů jako já, je právě čas strávený na palubovce prostředkem, jak získávat zkušenosti.

 

Otočme list. Jakým soupeřem bude Lokomotiv Kubáň?

Tak to bude asi jiný level. My se s týmem připravujeme úplně stejně jako na Kalev a budeme chtít vyhrát. Do utkání půjdeme se stejnou taktikou a budeme chtít soupeři vnutit náš styl. Pro soupeře to bude první zápas ve VTB lize, takže se klidně může stát cokoliv.

 

Vidíš opět své šance se zapojit do utkání jako reálné?

Nebude hrát Petr Benda, pokud by nehrál Houška, jsem na tom podobně jako před utkáním s Kalevem. Věřím, že jsem u trenéra získal nějaký kredit. Kdyby to bylo stejně jako v neděli, nezlobil bych se.

 

Je skutečnost, že Lokomotiv je euroligový tým, pro psychiku mladých hráčů větší zdroj nervozity?

Já osobně se snažím nerozlišovat soupeře podle toho, jakou soutěž hraje, abych neměl přehnaný respekt. Nastoupit proti euroligovému týmu mi přinese ještě větší motivaci. Svázaný, aby se člověk nemohl dotknout míče, to nehrozí. Stále musíme mít na paměti, že je to tým, který můžeme porazit. 

 
vloženo: 07.10.2015 10:56 / přečteno: 7789x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.