JW: NEHÁZEL JSEM HORKÝ BRAMBOR

JW: NEHÁZEL JSEM HORKÝ BRAMBOR

Excelentní trojkař Vojta Hruban, střelec divoké trojky, poslední v prvním poločase, Jiří Welsch a autor deseti bodů a sedmi doskoků Martin Kříž krátce zhodnotili zápas proti Bakken Bears Aarhus.  

Jiří Welsch

Před zápasem jsi říkal, že bychom je neměli přestřílet a najednou je z toho 114 bodů. Čím to bylo?

Jejich obrana dnes odpovídala takovému vítězství. Jednoznačně jsme hráli dnes dobře v útoku a útok to vyhrál. Tím nechci říct, že by obrana byla špatná. Po prvních pěti minutách jsme hráli dobře na obou stranách hřiště a náskok průběžně narůstal. Tím, jak se náskok navyšoval, tak soupeřova motivace uvadala.


V každé minutě utkání nám přibyl bod náskoku. Jak jsme udělali tak velký náskok?

Hráli jsme rychle a nehráli jsme žádné komplikované útoky. Jejich obrana je agresivní, ale trochu hraničí s naivní. Není potřeba hrát žádné dlouhé systémy, stačí jedna clona, správně přečíst jejich reakci, najít volného hráče a jsou z toho lehčí střely. Celkově jsme dobře četli jejich obranu.


A co tvoje trojka na konci první půle?

Co k tomu říct - záblesk mládí... (smích). Doskočil jsem míč, podíval jsem se před sebe, byli tam čtyři hráči ale ani jeden se mi nezdál, že bych mu mohl přihrát. Řekl jsem si, že nebudu nikomu házet horký brambor poslední střely, aby s tím něco vymýšlel. Už někde na půlce jsem se rozhodl to zapíchnout, vystřelit a koukat, co se bude dít (smích).


Byl jsi překvapený, že padla?

Když míč opustil ruku, dával jsem mu docela velkou šanci na úspěch.


Martin Kříž

Když proběhlo pět minut zápasu, říkali jsme si, že to asi dnes nebude lehké utkání. Nezačali jsme úplně dobře, pak jsme přitvrdili v obraně, splnili jsme to, co jsme si řekli před zápasem a rozběhli jsme se. Dneska jsme měli dva excelentní střelce, dohromady dali deset trojek, Mičego (Martin Peterka – pozn.) přidal dvě. Dneska kluci měli střeleckou fazonu. Přiznám se, že jsem ani nezaznamenal, kdy skóre tolik narostlo. Pravdou je, že Bakken se, kromě první čtvrtiny, z dálky netrefoval jako my.


Pamatuješ takový zápas v evropském poháru?

Pamatuji, vloni v Dublinu, když jsme vyhráli asi o šedesát. Ale tam to bylo dané tak nějak už před zápasem, tady to v prvních minutách spíše vypadalo obráceně.


Vojtěch Hruban

Zápas, který jsme si udělali sami lehkým, protože jsme dokázali nepustit Bakken do jejich tempa a sami jsme dnes velice dobře stříleli. Hodně nám pomohlo, že jsme dokázali spoustu bodů trefit z dálky. Tím se nám otevřel prostor pod košem. Bylo vidět, že Bakken dnes nevěděl, jak nás má bránit. Dánové neměli žádnou tvrdou obranu, nechali nás hrát, co umíme. A pokud nás soupeř nechá hrát, tak útočného talentu máme dost na to, abychom je rozebrali ať je to osobka nebo zóna.

Čím byl daný tak velký rozdíl?

Dařilo se i klukům, kteří šli z lavičky ve druhém a třetím sledu na poslední čtvrtinu jako byl Martin Peterka nebo Matěj Svoboda. Skóre dnes naskakovalo dobře. 

 
vloženo: 08.12.2016 06:45 / přečteno: 8204x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.