DÍKY BASKETU PROCESTUJI SVĚT

DÍKY BASKETU PROCESTUJI SVĚT

V Nymburce pobyl čtyři měsíce, odehrál za náš tým 26 zápasů ve všech třech soutěžích a charakteristická byla jeho velice těsná obrana. Takový byl Stephen Holt, kterého v Nymburce zaujali fanoušci a který v Česku získal svůj první titul.

Stephen Holt přešel jako druhá náhrada za zraněného Pavla Pumprlu na počátku února tohoto roku. Vystřídal Christophera Hasse, který za dva měsíce vedení klubu nepřesvědčil o svých kvalitách. Stephen nakonec do konce sezony zůstal. Ve svých pětadvaceti letech měl za sebou angažmá na třech kontinentech. Kromě rodné Ameriky, nastupoval za týmy v Austrálii a v Evropě. V Nymburce oblékal dres číslo 14.

 

„Čeká nás závěr sezony, který je vždy náročný. Proto chceme mít plnou soupisku, proto jsme využili možnosti doplnit tým o Stehphena Holta. Je to dobrý hráč, velmi dobrý střelec, který může být týmu hodně užitečný,“ řekl v únoru na adresu nového hráče trenér Ronen Ginzburg.

 

Navažme na slova trenéra Ginzburg číselným údajem. Užitečnost Stephena byla 7,3 bodů na zápas, což ho řadí do druhé poloviny hráčů Nymburka po bok spoluhráčů Peterky a Welsche. V české lize bude mít Holt ve statistikách zaznamenáno 148 bodů a 49 doskoků, 16 zisků a 13 ztrát, v Champions league 6 bodů a 2 doskoky (2 zápasy) a v Českém poháru za 10 odehraných minut jen jeden bod a 2 doskoky.

 

Stephene, jsi mladý, ale máš již basketbalové zkušenosti ze tří kontinentů. Jaký je basket v Nymburce?

Byla to pro mě dobrá zkušenost. Každý klub se prezentuje rozdílným způsobem hry. V Nymburce je „vítězná“ nálada v týmu, a to mě nutilo se snažit ze sebe dostat v každém zápase to nejlepší, abychom udrželi tradici získávání titulů. V minulých letech jsem poznal všelijaké formáty soutěží, ale basketbal je všude stejný. Pořád, kdo chce vyhrát, musí nastřílet více košů nebo jich méně dostat (smích). Jsem rád, že jsem zdravý a že díky basketu mohu procestovat svět.   

 
V kterém angažmá byl na tebe největší tlak?

Nejtěžší to bylo pravděpodobně ve Španělsku. Je tam hodně dobrých týmů jako Real Madrid nebo Barcelona.

 
Je lepší hrát v popředí české ligy nebo na spodku španělské ligy?

Pro mě osobně v tom není velký rozdíl. V každém týmu musíš hrát vždy na plno, ať už hraješ proti týmům, které jsou nahoře nebo proti těm týmům slabším, ať je to Real nebo Brno.

 
Co tě zaujalo při českém angažmá?

Fanoušci Nymburka, speciálně v průběhu playoff. Jak nás podporovali doma či venku, a také týmy v první šestce, které byly velice dobré a nic nám nedarovaly zadarmo. Zápasy byly hodně tvrdé.

 

Pokud tě diváci pozorně sledovali, viděli, jak jsi hrát těsně v obraně. Na kolik je to tvoje filosofie?  

Takovou roli v týmu jsem dostal. Věděl jsem, že na moji pozici jsou velmi dobří hráči v útoku, a já když jsem vždy přicházel z lavičky, snažil jsem se týmu dodat energii dobrou obranu. Nakonec mě docela bavilo být stínem bráněného hráče.

 
Jsi druhým nejpřesnějším střelcem trestných hodů. Čím to je?

Dobrým tréninkem a velkým soustředěním. Když se mi nedaří z trojek nebo z pole, snažím se dostat do nájezdu a pak na čáru trestných hodů, kde jsem si jistý. Je to jeden ze způsobů, jak se dostat do zápasu.

 
Jak se cítíš jako šampion?

Skvěle! Hraju profesionálně třetím rokem. Prohrál jsem v semifinále v D-league i v Austrálii a ve Španělsku jsme to nedotáhli ani do play off.

 
První zlatá medaile?
Ano, první. Děkuji za ni svým spoluhráčům.
 
Jak se o Tebe v klubu starali?

Od začátku profesionálně. Byt byl super, město, kde jsem bydlel také, Praha je krásná, a fanoušci byli vynikající. Dobrá zkušenost.

 
Jak těžké bylo přijít v průběhu sezony?

Je to těžké. Za prvé musíte získat důvěru svých spoluhráčů, za druhé trenéra a za třetí se dostat do systému hry. Pro mě bylo asi nejtěžší se dostat do systému.  

 
Jaký je život v Česku?

Bylo to pro mě jednoduché. Lidé věděli, že neumím česky, ale pomáhali mi. V Praze bylo krásně, dobré jídlo,…

 
Tvoje největší překvapení?

v Americe je všechno strašně rychlé, jako jídlo ve fast foodech. Jenže těch tu moc není a to mě donutilo i vařit (úsměv).

 
Jak ses popasoval s češtinou?

Nenaučil jsem se skoro nic. Všichni v klubu mluvili anglicky, tak nebylo potřeba.

 
Co bys popřál klubu do další sezony?

Aby měli stále tak skvělé fanoušky. Sedí blízko nás u lavičky, jim patří velký dík, že nás podporovali po celou sezonu.


Zítra Tony MEIER

 
vloženo: 04.06.2017 18:24 / přečteno: 8736x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.