BOHAČÍK vs. BOHAČÍK

BOHAČÍK vs. BOHAČÍK

Hned první kolo proti sobě svede dva bratry. Starší Petr hájí barvy rodné Ostravy, Jaromír je od letošní sezony naším hráčem. Kdo z nich bude na konci zápasu spokojenější?

Na bratrský souboj Petra a Jaromíra došlo i v minulé sezoně, kdy Jaromír byl v USK Praha a Petr už v Ostravě. Vzhledem k umístěné obou týmů na opačném pólu tabulky se „bratrovražedné“ boje odehrály jen dva. V 11.kole zvítězil Petr, který za 32 minut stihl 13 bodů, 10 doskoků, 15 valorizačních bodů, Jaromír odehrál kompletně celý zápas, dal také 13 bodů, měl ale jen 8 doskoků a 10 bodů užitečnosti. V odvetě Petr za 30 minut stihl 9 bodů, 4 doskoky a 11 valorizačních bodů a Jaromír za 37 minut kontroval 20 body, 12 doskoky a 23 body užitečnosti.
 

Co si o prvním kole myslí „náš“ Boči jsme zjišťovali včera večer.

 

Ostrava je nevyzpytatelný soupeř. Co jsem mluvil s bratrem, mají šest cizinců a sedmý je na cestě. I když jsem z Ostravy a podívám se na soupisku, znám jenom bráchu. Ostrava, ale i my máme hodně proměněný tým, jsme krátce spolu a stále se ještě poznáváme. Tak uvidíme, komu se to povedlo lépe. 

 
Co ti prozradil Petr svých spoluhráčích?

My se bavíme o basketbalu jako takovém, ale z klubové kuchyně nic nevynášíme.

 
Jak důležitý je start do sezony?

Je obrovsky důležitý. Je potřeba do sezony vstoupit dobře. Znám to z vlastní zkušenosti na USK a mohu říct, že po špatném začátku se tým těžko zvedá.

 

Soupeři v zápase proti Nymburku mohou hrát uvolněně, protože od nich nikdo vlastně nic nečeká a Nymburk je pak v roli zajíce, kterého každý nahání. Souhlasíš?

Je to tak. Zatím jsem si to nevyzkoušel z nymburské strany, ale když jsem byl v dresu Prostějova nebo USK, tak to tak opravdu bylo. A jak to vypadá z druhé strany, se mě zeptej ve středu večer.

 
S jakými pocity jdeš do prvního utkání?

Těším se hodně. Příprava byla dlouhá, když se k tomu přidá i příprava na mistrovství Evropy. Na eurobasketu jsem se moc nevyřádil, a tak čekám na ty pravé zápasy.

 
Tentokrát budeš hrát proti bráchovi z pozice favorita. Jaké to bude?

Je to vždycky zvláštní hrát proti Petrovi. Když jsem já byl v Prostějově a on v Pardubicích, nebo já v USK a on v Ostravě, bývaly to vyrovnané zápasy, takže to pro mě budou nové pocity. Jinak jsem docela rád, že hrajeme každý na jiné pozici, že se nemusíme bránit a že se moc nepotkáváme. Ovšem letos by to mohlo být zajímavější. My jme spolu přes léto hodně trénovali jedna na jedna tak ho mám dobře přečteného.

 
Komu fandí rodiče, když hrajete proti sobě?

Podezřívám je, že fandí tomu, kdo zrovna prohrává… takže vlastně fandí pořád bráchovi (smích). Já věřím, že to tak zůstane i ve středu.

 


Pro trenéry není první zápas vůbec jednoduchý. Materiálu ke skautingu je málo a zvlášť když se tým mění tak jako u Ostravy, zbývají jen individuální dovednosti jednotlivých hráčů. Jenže to ukazuje jen jednu stranu mince. Basketbal je týmový sport a z poloviny záleží na tom, jak se tým sehraje a jaká týmová chemie v něm funguje. V takovém případě je snazší se zaměřit na vlastní hru. 

  

„Každý zápas je nás důležitý, ať je to přípravný zápas nebo utkání play-off. Ostrava má nový tým, plný zahraničních hráčů, které přeci jen tak dobře neznáme. My se musíme zaměřit především na náš tým, na naši hru. Pro nás je velice důležité dokázat v každém zápase hrát tvrdě, být agresivní, hrát s maximální energií a hrát rychle. To jsou vlastnosti, kterými bychom se chtěli prezentovat v celé sezoně a první zápas proti Ostravě není výjimkou,“ řekl před utkáním Oren Amiel.

 
 
 
vloženo: 03.10.2017 18:31 / přečteno: 7229x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.