PAMPI: TRÉNINK 24.12.JSEM VYNECHAL

PAMPI: TRÉNINK 24.12.JSEM VYNECHAL

Vánoce skončily a po sedmidenním volnu se zapojují do tréninkového procesu. Tentokrát po dlouhé době nikdo na prvním povánočním tréninku nechyběl a všech třináct hráčů zaplulo do rutinního provozu.

Před prvním tréninkem jsme krátce zastavili s několika otázkami kapitána Pavla Pumprlu.  
 

Jak může nahlodat týdenní volno skvělou formu našeho týmu před Vánoci?

Já doufám, že vůbec. Navíc podobnou otázku řeší skoro všechny týmy v Evropě. Je určitou výhodou, že před prvním pohárovým zápasem v Lize mistrů odehrajeme tři utkání v české lize. Máme určitý prostor, jak nahodit formu zpátky. Myslím si, že všichni přijeli ještě lépe naladění díky odpočinku fyzickému i psychickému a že se nám forma ještě zlepší.

 

Měli jste od Ričky (kondiční trenér) nějaké instrukce či doporučení pro týdenní volno?

Někteří fungujeme přes aplikaci, kterou nám Rička doporučil. Vždycky nám připraví nějaké tréninky, které se mají udělat. Když mi ale vyskočilo dvacátého čtvrtého ve čtyři odpoledne, že mi začíná trénink, tak ten jsem opravdu vynechal (smích). Pro nás starší je to dobrá inspirace pro cviky, četnost a intenzitu, ale na druhou stranu jsme už tak zkušení a známe svoje tělo, že víme, co máme dělat.

 
Pampi zkoumá vánoční přírůstek na váze

Co podle Tebe přes Vánoce těžší - udržet se ve fyzické připravenosti nebo udržet gastronomická omezení? 

Já jsem naštěstí ten fyziologický typ, co může sníst cokoliv a na váze to není znát. Pro mě je důležité dobře procvičit záda a hlídat spíš tuhle „komplikaci“ delšího volna. Kdysi jsem jedl o vánocích více sladkého, dneska už jen tak lehce ochutnávám.

 

Patřilo letošní volno z tvého pohledu časově mezi kratší nebo delší?

Spíše patřilo k těm delším. Co si pamatuji nymburské sezony, bývalo to mezi pěti a sedmi dny. Ve Španělsku jsme mívali volno dvacátého čtvrtého a pětadvacátého dopoledne. Tam se hrálo přes svátky. Za tři roky, co jsem tam byl, jsme se ani nedostali domů. Nejdelší volno jsem měl v Belgii, než jsem se vrátil do Španělska. Hráli jsme Europcup 19.prosince, o den později jsme letěli domů a hlásili jsme se až třetího ledna. Díky výměně zápasů jsme totiž hráli až 13.ledna. To by extrém, který se často nepovede.

  

Říká se, že zkušenější hráči nemohou mít dlouhé volno bez fyzického zatížení. Řadíš se do této kategorie?

Týden není tak mnoho. Když člověk vezme nemoc nebo lehké zranění, tak to je taky na týden. Navíc já nejsem typ, který by si doma lehl a nic nedělal. S dvěma malými dětmi to stejně ani reálně nejde (smích). Pokud se za dostatečnou fyzickou přípravu bere, že jsem dva dny, co byl v Olomouci sníh, tahal děti na bobech a běhal s nimi po zahradě, pak jsem připraven.

 

Pociťuješ vliv svého zranění kolene na fyzickou přípravu během Vánoc?

V poslední době mě koleno nijak nelimituje ani neovlivňuje přípravu. Ano, mám nějaké cviky, které musím udělat, ale jinak už o to zranění „nevím“. Vzpomínal jsem letos o Vánocích, že jsem vloni o svátcích akorát odhazoval berle a sotva jsem poskakoval po bytě. Letos to bylo o mnoho příjemnější.

   

Jsi rád, že nehraješ NBA, která není ani na svátky volno?

Asi má zase nějaké svoje jiné výhody (smích). Zhruba těch šest měsíců, co se NBA hraje je opravdu intenzivně a člověk rodinu skoro nevidí. To by mi asi vadilo.

 

Koupil jsi po vzoru kapitána Johna Walla klukům v týmu alespoň Primky?

To ne, ale zbylo nějaké cukroví, tak to snad bude stačit (smích). Děti dostaly gumové hodinky a to nevím, jestli by kluky uspokojilo.


Ve fotogalerii najdete pár fotek z tréninku (link)  

 
vloženo: 28.12.2017 09:02 / přečteno: 7158x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.