S PETREM BENDOU O ASG 2017

S PETREM BENDOU O ASG 2017

Dneska v Ústí mají dostaveníčko nejlepší basketbalisté Kooperativa NBL a náš klub bude mít v All Star Game bohaté zastoupení.

V zápasu hvězd nastoupí hned pět našich hráčů a na lavičce bude sedět také náš trenér Oren Amiel. Tři z hráčů Petra Bendu, Jaromíra Bohačíka a Vojtu Hrubana poslali do tohoto špílu fanoušci basketbalu v internetovém hlasování. Gena Lawrence a Kendricka Raye donominovali trenéři. Na palubovce bude mít Nymburk i jednoho zástupce z jiného klubu. V základní pětce nastoupí nymburský odchovanec a stále hráč nymburského béčka Lukáš Stegbauer. V kvalifikaci trojkařů v kategorii U19 bude o účast v semifinále bojovat Vojtěch Vejvar.

 

Ve dvou doprovodných soutěžích se představí také Kendrick Ray. Nejprve to bude v nové soutěži Kooperativa Faktor 1 on 1 Challenge. Ve čtvrtfinále si to Kendrick rozdá s jindřichohradeckým DeAndre Upchurchem. Hrát se bude podle pravidel streetballu za dvě minuty hrubého času nebo do 3 bodů. Dalšími soupeři Kendricka jsou: Michal Jedovnický (mmcité+ Brno) - Dominez Burnett (BK JIP Pardubice), Lee Skinner (BC GEOSAN Kolín) - Filip Šepa (BK Olomoucko) a Milič Blagojevič (NH Ostrava) - Bryan Smithson (DEKSTONE Tuři Svitavy)

 

Druhou doprovodnou soutěží, které se Kendrick zúčastní, je Slam Dunk Contest. V konkurenci Donald Lee Robinson, Ondřej Šiška, Jon-Christopher Fuller se bude snažit dotáhnout svou účast k vítězství. Ze včerejšího zápasu proti USK Praha má Kendrick dobře natrénováno.

 

Pravděpodobně nejpilnějším účastníkem ASG je náš pivot Petr Benda. V minulém roce se do výběru nejlepších hráčů nedostal, ale v letech minulých byl stálicí. Sice žádné oficiální statistiky počtu účastí neexistují, ale víme, že během svého působení v Brně byl Petr Benda na All Star pětkrát a za deset odsloužených let v Nymburce to alespoň v polovině případů také vyšlo. Dá se tedy asi předpokládat, že bude jediným hráčem s dvouciferným počtem účastí.

  

Petře, jsi rád, že ses zase po roce dostal do Utkání hvězd?

Jsem rád, že mám stále nějaké fanoušky, od kterých jsem dostal hlas, abych se mohl ASG zúčastnit. Já osobně se v takových zápasech necítím dobře. Nevyhledávám hraní na půl plynu, trochu mi chybí motivace. Ale těším se na to, co bude okolo – střelba trojek, smečování, soutěž v jedna na jedna. Na to se rád podívám. A za sebe doufám, že v tom zápase neudělám žádnou ostudu (smích).

 

Jsi zpátky mezi nejlepšími. Svědčí to, myslíš o tvé aktuální formě?
Ani nevím, kdo mi dal hlas. Jediní, o kom vím určitě, že mě volil, jsou dva kamarádi z Jihlavy. Já si myslím, že ani manželka mi hlas nedala … možná abych byl raději doma (smích).

 
A ta forma?

Já se cítím celkově dobře nejen v této sezoně, nevidím velký rozdíl v posledních dvou třech letech. Mám chuť do basketbalu, možná čím dál tím větší a jsem rád, že to je vidět i navenek.

 

Eviduješ si, kolikáté All Star Game to pro Tebe je?

Vůbec!! … v Brně třikrát, čtyřikrát, v Nymburce pětkrát, šestkrát … kolem deseti by to mohlo být.

 

Co říkáš doprovodné soutěži jedna na jedna?

Škoda, že to jen na dvě minuty, dvě minuty je málo času, ale chápu pořadatele, že chtějí, aby to mělo velký spád. Určitě to bude zpestření programu, atraktivní pro hráče i diváky.

 
Jakou šanci má Kendrick?

Hodně velkou. Většina Američanů je odkojená na hře jedna na jedna, teprve když přijdou do Evropy, tak se učí systémy. On je hodně kvalitní hráč a dokazuje to v BCL tak v české lize. Doufám, že se dostane do finále. Pokud se dostane do konfrontace s pivotem, bude to mít těžké.

Budeš mu fandit?
Jasně, je z našeho týmu!

 

A jaké jsou jeho šance ve smečování?

Tady má Kendrick daleko více šancí, protože v jedna na jedna je to také trochu o štěstí. Pokud předvede alespoň část z toho, co předvádí na tréninku, tak se máme na co těšit a vyhraje. On má v nohách velké pružiny a je fakt hodně nad obroučkou.

 

Kdo vyhraje zápas Mladých a Starých?

Doufám, že vyhraje tým, ve kterém budu já.
 

Můžeme se těšit na Petra Bendu dunkujícího?

Těžko říct, letos to trochu zanedbávám (smích). Vloni jsem měl motivaci díky sázce s Michalem Hubálkem. Navíc lay-up je stejně za dva body jako smeč, ne…. Omlouvám se (smích) to je výmluva těch, co nesmečujou. Můžu divákům slíbit, že pokud budu volný, tak to zkusím.

 

A co Petr Benda trojkující?
Taky, když to vyplyne ze hry, půjdu do toho, ale nutit se nebudu.

 

Připomínáme, že ASG začíná v Ústí v 15:00 hodin a bude živě vysíláno na webu České televize a od 21:00 hodin pak v televizním vysílání na ČT Sport uvidíte záznam. Podle stopáže to vypadá na nezkrácený záznam.  

 
 
vloženo: 30.12.2017 10:32 / přečteno: 7910x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.