PAMPI VYHLÍŽÍ KONEC KLUBOVÉ SEZONY

PAMPI VYHLÍŽÍ KONEC KLUBOVÉ SEZONY

Zítra začíná prvním zápasem play-off proti Kolínu. O prvním čtvrtfinále jsme si povídali s Pavlem Pumprlou, který v minulé sezoně vinou zranění o celý závěr sezony přišel a mohl ho sledovat jen jako divák.

Pavle, jakou největší výhodu spatřuješ v tom, že hrajeme s Kolínem?

Jednoznačnou výhodou, že Kolín není Ostravou vzhledem k vzdálenosti. V tomto případě je to, co by kamenem, v našem případě basketovým balónem, dohodil. Tím pádem zápasy nemají přidanou negativní stránku dlouhého cestování.

 

Takže Ostravy jsme se báli?

Ostrava chvíli vypadala jako jeden z možných adeptů na čtvrtfinále, ale v poslední době se jako pravděpodobnější rýsoval Kolín nebo USK případně Ústí, což byly všechno únosné výlety. U Kolína a USK se by nepřespávalo mezi venkovními zápasy, což je pozitivní. Tedy nebáli jsme se, ale nechtěli jsme cestovat.  

 

Do úvahy v průběhu bojů v nadstavbových skupinách přicházely čtyři týmy Kolín, USK, Ústí a Ostrava. Jak by dopadlo porovnání těchto soupeřů?

Jak výsledky vypovídaly, všechny týmy se pohybují na podobné úrovni. Žádný ze soupeřů by nám neměl činit problémy, a jak jsem říkal, hledisko vzdálenosti je prvek, který tyto týmy nejvíce odlišuje.

 

Nemohli jste sledovat zápasy Kolína s Brnem a Ostravy s USK, když se rozhodovalo o našem soupeři, protože jsme ve stejný čas také hráli zápas. Mysleli jste na čtvrtfinálového soupeře?

Po pravdě ne. Asi bychom to řešili víc, kdyby ve hře byla právě již zmiňovaná Ostrava, ač bychom s tím stejně nemohli nic udělat. Pokud by z pětadvacetiminutové cesty do Kolína bylo čtyřicet pět na Folimanku. To bychom skousli. Tušili jsme, že by USK mohlo mít těžký zápas v Ostravě a Kolín relativně snadný doma. Nakonec to tak úplně nedopadlo. V případě USK vůbec a v případě Kolína se utkání dlouho nerozhodovalo. Nakonec to bylo těsné. Jsme rádi za Kolín, dvacet minut méně na jedné cestě po procestované sezoně v Evropě je dobré, ale neřešili. Dokonce až když jsme byli na půli cesty z Olomouce, někoho vůbec napadlo zjistit, s kým vlastně hrajeme. Teprve pak jsme zjišťovali soupeře.

 

Našel bys nějaké negativum čtvrtfinále s Kolínem?

Asi ne. Po tom, co se rozehrál Bookert v USK, by se daly oba týmy popsat podobně. V Praze to táhne v poslední době Bookert a v Kolíně po celou sezonu Lee Skinner. Lee nám i v předchozích vzájemných zápasech dával hodně bodů. Dá se říct, že v každém týmu - USK a Kolín - je jeden hráč, kterého je potřeba ubránit a pak v případě Kolína skvadra Čechů na slušné úrovni. V tom žádné negativum není.

 

Vloni jsi play-off nehrál. Jak se ti líbí systém čtvrtfinále a semifinále?

Je to problém pro týmy, které hrají v úzké rotaci. I když nevíme, kdy bude k dispozici Dardan, stále jsme v rotaci deseti až jedenácti hráčů. Nebavíme se o sedmi osmi, jako je to u většiny ostatních týmů. Nám tento styl může hrát do karet. Budeme-li zápasy zvládat s přehledem, nebude problém ani rozložit minuty. Naopak budeme rádi, že to bude rychle za námi. Musíme doufat, že i ostatní série se zvládnou dříve a nebude tak dlouhá čekačka.

 

Upřímně, věříš tomu, že se skončí dříve, že všechny série budou jednoznačné?

Upřímně? Nevěřím… obzvlášť u Olomoucka. Olomoucko je typ týmu, který dokáže útočně uletět. Věřím, že dokáže Opavu alespoň jednou porazit a stejně tak se Ústí dokáže na jeden zápas vyhecovat a vyhrát. Tyhle série předpokládám, že skončí 4:1. Bohužel, ta která je pravděpodobně pro nás určující, bude nejvyrovnanější. Týmy jsou na podobné úrovni a navíc jsou výrazně silnější doma než venku, výsledky tomu odpovídají. V této sérii se venku moc vyhrávat nebude. Podobně se to vloni říkalo o sérii Pardubice Děčín, že budou všichni vyhrávat doma a najednou to bylo 4:1 a nikdo se nestačil ani divit. Stejně si ale myslím, že to bude na 6-7 zápasů.

Pomohlo by zkrácení série i jinak než zkrácení čekání na další kolo play-off?

Každý den, který by sezonu o trochu zkrátil, by nám reprezentantům prodloužil dovolenou (úsměv) a to by bylo fajn. My potom nastupujeme v červnu na další reprezentační blok…. No ale počítáme, že série pojedou podle plánu.

 

Po návratu do NBL, ale až po dvou letech v české lize, je to první play-off play-off. Těšíš se?

Nevím, jestli bych to nazval, že se těším. Ale protože začátek play-off nese s sebou začátek konce sezony, tak z tohoto úhlu pohledu jsem natěšený. Teď už to může být jen deset zápasů a je konec sezony.

 
Připomínáme, že první dva zápasy čtvrtfinále začínají v pondělí a úterý v 18:30. Prvních dvě stě diváků dostane jeden z časopisů Empresa Media
 
vloženo: 08.04.2018 10:36 / přečteno: 6872x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.