VÝHRA V POKLIDNÉM TEMPU

VÝHRA V POKLIDNÉM TEMPU

V olomoucké Čajkaréně, kam se Olomoucko uchýlilo z Prostějova, kde obvykle hraje své zápasy, viděli diváci důstojný souboj především mladých hráčů domácích s naším také nekompletním týmem. BK Olomoucko : ČEZ Basketball Nymburk 79:90

V družstvu Olomoucka nenastoupil Močnik ani Fuller, na naší straně chyběl dlouhodobě zraněný Petr Benda a Dardan Berisha, do zápasu nezasáhl ani Kendrick Ray. Naopak první minuty po zranění kotníku v Děčíně odehrál Pavel Pumprla, který při restartu zápasového rytmu zaznamenal solidních 16 bodů při střelbě z pole 9/6. Na straně Olomoucka dostali výrazné minuty tři mladíci Váňa a Dedek a Goga. Všichni odehráli více než dvacet minut a složili se na 40 olomouckých bodů, když Dedek dal šest trojek a Váňa o jednu méně. Adam Goga měl zase sedm asistencí. „Z mého pohledu podala nejlepší výkony trojice František Váňa, Jiří Dedek a Marek Sehnal,“ přidal ještě o něco zkušenějšího Sehnala do lídrů zápasů náš trenér Oren Amiel.

 

Z našich mladíků, kteří se zápasu zúčastnili, dostal jedenáct minut Martin Kolář a necelých šest minut Filip Novotný. Své minuty využil Márty ke dvěma bodům, Filip se ke střele nedostal, ale kladné body v rankingu mu přihrál jeden zisk. Miroslav Štafl do Olomouce neodjel.

 

První koš za tři body dal Geno. Na třetí pokus po dvou útočných doskocích nepovedených trojek. V prvních třech minutách se Olomoucko dopustilo čtyř vynucených ztrát, když jsme v okolí vymezeného území bránili tak dobře, že jsme míče odebírali z rukou útočníků. Zisky míčů se projevily na skóre, které bylo vždy lepší pro nás s rozdílem do deseti bodů. k našemu vedení také přispíval lepší útočný doskok. Ve druhé části první čtvrtiny i my udělali několik chyb v útoku, kdy riskantní přihrávka propadla za koncovou čáru, a proto jsme náskok nenavyšovali na více bodů. V samotném závěru prvního poločasu se náskok dostal na devět bodů.

 

Do dvouciferného pásma zamířil po minutě druhé čtvrtiny a s výjimkou krátkého úseku už na této hladině zůstal až do konce zápasu. Stále jsme dokázali využívat útočného doskoku, když na doskoku vůbec řádil Alex Davis. Se 16 doskočenými míči a 11 body jednoznačně přehrál „ukecaného“ Charlese Mitchella. Po odskočení na 17:31, se domácí zaktivovali v útoku, my jsme se dopustili dvou ztrát a odstup se scuknul na 8 bodů i zásluhou trestných hodů. Několik zisků a rychlých protiútoků nám pomohlo ve druhé části druhé čtvrtiny k jedenapadesáti bodům za první poločas.

 

Na úvod druhého poločasu jsme předvedli několik pohledných akcí, ale také i několik trestuhodných ztrát. Kombinací kladných a záporných faktorů vznikl náš náskok jedenadvaceti bodů. Ještě před tím se na palubovce chvilku zajiskřilo, když si Michal Norwa vyšlápl na najíždějícího Pampiho. Rozhodčí to ohodnotili jako nesportovní faul a ostré pohledy přihlížejícího Alexe se zle zapíchly do pivota domácích. K žádné strkačce nedošlo, varovné vrčení stačilo. Navíc trenér Benáček rozvášněného Norwu pro jistotu uklidil na lavičku. Avšak Pampi nedal ani jednou šestku a následný útok přerušil útočný faul našeho týmu. Na konci čtvrtiny se domácí rozstříleli z perimetru, ale kontrovat jsme dokázali i my, a proto se rozdíl držel stále kolem dvaceti bodů.

 

Do poslední čtvrtiny se nastupovalo za stavu 56:76 a bylo jasné, že vítěz je již dán. Zvlášť když se za první minutu a půl pohnulo skóre na 56:82. Pak olomoučtí mladíci ztratili i poslední zbytky zábran a ještě do 36.minuty vsítili tři trojky. Protože ale jinak byl útok Olomoucka neproduktivní, rozdíl se udržoval stále na dvaceti bodech. Až na konci se Olomoucko rozloučilo s nadstavbou A1 několika trojkami a stáhlo rozdíl těsně k hranici deseti bodů. 

 
vloženo: 05.04.2018 13:29 / přečteno: 6259x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.