DALŠÍ DVA LVI - VOJTEK A KROJC

DALŠÍ DVA LVI - VOJTEK A KROJC

Nymburk prodloužil smlouvy s dalšími dvěma českými hráči a to hned na tři roky. Domácí fanoušci budou o Labe až do roku 2021 vídat Martina Kříže a Vojtu Hrubana. 

Shodou okolností oba dva hráči strávili pod křídly nymburského Lva šest let, přestože Martin přišel do Nymburka už v roce 2011. Jednu sezonu totiž Martin Kříž strávil v Kolíně, kde ještě hlouběji pronikal do nejvyšší hladiny basketbalu v Česku. Vojtěch Hruban přišel v roce 2012 jako hvězda USK Praha a v podstatě okamžitě se stal jedním z klíčových hráčů nového klubu.

 
Martin Kříž, který za dva dny změní svůj rodinný stav na ženatý, ve svých čtyřiadvaceti letech patří ke stabilnímu kádru českého multimistra a především v posledním roce nabírá cenné minuty i na mezinárodní scéně klubové i reprezentační. V minulé sezoně odehrál Martin velice často v základní pětce čtyřicet zápasů Kooperativa NBL, ve kterých odehrál průměrně 17 minut, nastřílel 7,8 bodů na zápas a doskočil 5 míčů na zápas. Jeho forma gradovala ve finále NBL, kdy byl vyhlášen MVP finále 2018. Čtrnáct minut dostával v průměru i v Champions League. K jeho individuálním oceněním přidejme cenu pro nejužitečnějšího hráče Final Four Českého poháru 2018.
 

Oren Amiel: 

Gratuluji Martinovi k pokračování smlouvy v našem klubu. On přesně zapadá do vize, kterou v Nymburce budujeme. Je obrovským bojovníkem, hraje tvrdě a vždy podává na hřiště stoprocentní výkon. Martin Kříž se se stal důležitým kamenem v naší struktuře a ukázal svou vysokou hodnotu jak v českých soutěžích tak v Lize mistrů.

 
Martin Kříž:
Martin Kříž

Jsem rád, že mohu v klubu, kde jsem strávil už šest let, pokračovat a pomoci mu k minimálně stejným výsledkům, jakých jsme dosáhli v posledních dvou letech. Jediné, co bych snad nechtěl zažít je konec osmifinále Champions League. Moc bych si přál, abychom už konečně prolomili ty nešťastné závěry osmifinálových sérií. Liga mistrů je právě jedním z důležitých faktorů mého rozhodnutí o prodloužení smlouvy.

Jak důležitou roli hrálo, že Oren Amiel pokračuje v Nymburce i v dalších letech?

Je to hodně důležité. Pro mě osobně je povzbuzující, že trenér Amiela měl o mé služby zájem.

Vidíš nějaký posun své úlohy v týmu?

Za uplynulou dobu v Nymburce se moje role v týmu stupňuje a rád bych ve stejném trendu pokračoval i v sezonách následujících. Jsem rád za každou šanci, kterou jsem dostal a v budoucnu dostanu.

Jaká předsevzetí máš do dalších let?

Já neřeším, co bude za tři roky, ale pochopitelně chci zlepšovat své výkony na maximum, co můžu.

Hrálo roli, že Nymburk garantuje další tři roky v Basketball Champions League?

Upřímně jsem ani nevěděl, že na tak dlouhou dobu. Liga mistrů je jeden z hlavních důvodů v Nymburce být. Už toho dokázali hodně, ale stále můžeme ještě více.

Mohly hrát pozitivní roli, že ses v důležitých zápasech sezony v NBLK i Českém poháru stal nejužitečnějším hráčem?

Já si více cením týmového úspěchu, ty individuální jsou třešničkou na dortu … no ale potěší (smích). Možná to mohlo trochu ovlivnit, ale zájem klubu bych nepřikládal k pár zápasům v lize nebo poháru, ale k celoročnímu působení v týmu.

Těšíš se na sezonu příští?

Kdybych se netěšil, nepodepisoval bych (smích).
 


Osmadvacetiletý Vojtěch Hruban patří šest let k oporám Nymburka. Jeho úkoly na začátku nymburské kariéry byly spíše obranného charakteru, postupem času se vypracoval na nebezpečného střelce především z dlouhé vzdálenosti. Nikdy ani nepohrdne odvážným nájezdem. Už to vypadalo, že v minulé sezoně v Nymburce hrát nebude, ale nakonec došlo k dohodě a Vojta se zapojil až těšně před prvními mistrovskými zápasy. Ve 38 zápasech minulé sezony v Kooperativa NBL stihl nastřílet v průměru 12,9 bodů na zápas, ale přidal i 3,5 doskoků. Se 73 proměněnými trojkami s úspěšností 44% byl nejčilejším a zároveň druhým nejpřesnějším střelcem nymburského týmu. V Basketball Champions League dostával Vojta zpravidla kolem 23 minut na zápas a svých 134 bodů poskládal především z 61 dvoubodových pokusů a 61 trojek.

 
Oren Amiel

Jsem nadšený, že Vojta podepsal prodloužení smlouvy na další roky. Vojta není jen hráč na vysoké herní úrovni, ale je také velkou osobností. Je skvělým spoluhráčem, nesobeckým hráčem. Jsem přesvědčený o tom, že i v dalších letech bude jedním z našich nejdůležitějších hráčů.

 
Vojtěch Hruban:
Vojtěch Hruban

Basketbal v uplynulé sezoně mě hodně bavil. Protože by měla pokračovat i většina týmu, měl by mě bavit i v příští sezoně. Basketbalová DNA zůstane stejná.

Jak rychlá byla dohoda?
Dohoda proběhla rychle.
Po loňské anabázi je toto asi lepší varianta, že?

Profesionální sport není jisté zaměstnání a smlouva s Nymburkem je určitá životní jistota (s úsměvem). Loňské prázdniny byly šílené a byl to i jeden z důvodů rychlého podepsání smlouvy, když ta možnost byla. Nejistota a komplikace i po tom, co jsem vlastně pozdě začal, nebyly dobré.

Jakým motivačním faktorem byla účast Nymburka v BCL?

Liga mistrů, kterou bychom měli v příštích třech letech hrát, je obrovsky lákavá možnost. Ještě nejsem ve věku, kdy bych chtěl jen tak někde dohrávat pouze v české lize.

Souvisí s rychlostí tvého jednání i to, že trenérská trojice bude pokračovat i v dalších letech?

Ano, trenér byl důležitým faktorem mého rozhodování. Myslím si, že se hodím do jeho koncepce a naše vzájemná symbióza přináší pozitiva oběma stranám.

 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
vloženo: 30.05.2018 17:16 / přečteno: 7156x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.