MIČEGO NA DVA ROKY LVEM

MIČEGO NA DVA ROKY LVEM

ČEZ Basketball Nymburk prodloužil o další dva roky smlouvu s pivotem Martinem Peterkou, který v Nymburce strávil již tři předchozí sezony.

"Martin je jedním z hráčů budoucnosti nejen pro Nymburk ale i pro národní tým České republiky. Očekávám, že bude pokračovat ve svém hráčském růstu a stane se ještě významnějším hráčem pro náš tým,“ řekl na adresu nymburského pivota hlavní trenér Oren Amiel.


Martin Peterka

Martin Peterka za tři roky, které odehrál v Nymburce, se postupem času zapojoval do pravidelné rotace stále častěji. Ve své první sezoně zaznamenal v NBL 126 bodů, ve druhé 226 a v právě skončené již 409 bodů při odehraných necelých dvaceti minut na zápas. Stejně tak v Basketball Champions League se v letošní sezoně zapojoval do hry Nymburka na solidních 14 minut na zápas. V letošním roce Martina charakterizovala i častá a přesná střelba trojek. V Lize mistrů střílel s úspěšností 44% a v české lize dokonce téměř 47%. Právě univerzálnost je jednou z jeho důležitých vlastností, které si trenéři cení.


„Nymburk je dlouhodobě nejlepší tým v republice, dlouhodobě hraje evropské soutěže a to je velké lákadlo, zvlášť když je Champions League zajištěna ještě na další tři roky. V mém rozhodování hrálo významnou roli, že trenér projevil zájem, abych zůstal, ale i to, že mě Nymburk nebránil, abych pomohl tátovi (trenér Hradce Králové, nového účastníka NBL – pozn.) v zápasech baráže o NBL. Do dalších sezon bych pochopitelně rád ještě navýšil počet odehraných minut především v mezinárodní konfrontaci,“ poznamenal krátce po podpisu smlouvy Martin Peterka.


Další milníky v kariéře Martina Peterky.

Odchovanec pardubického basketbalu,

Otec - trenér týmu Královští Sokoli, starší bratr – hráč týmu Královští Sokoli

  • 2010/11 – 3 zápasy v NBL za Pardubice, v prvním utkání proti Svitavám zaznamenal dva doskoky
  • 2011/12 – pravidelně NBL za Pardubice, průměr odehraných minut 7,8 na zápas
  • 2012/13 – další zápasy v NBL za Pardubice, průměr odehraných minut již 10 na zápas, v semifinále proti Nymburku ve třech zápasech nastoupil Martin průměrně na 20 minut, zaznamenal 22 bodů a 17 doskoků.
  • 2013/14 – poslední rok v Pardubicích, zisk kariérních rekordů – 26 bodů v zápase s Brnem a 17 doskoků v zápase proti Ústí nad Labem
  • 2014/15 – angažmá v USK Praha, od Nového roku hrál za Hradec Králové první ligu
  • 2015/16 – přestup do Nymburka. V sezoně 2015/16 a 16/17 byl jedním z lídrů prvoligového týmu mužů B. Především ve druhé sezoně odehrál průměrně 32,4 minuty na zápas a nastřílel 23,3 bodů na zápas, což ho posunulo na třetí místo nejlepších střelců první ligy. 

 
vloženo: 29.05.2018 15:20 / přečteno: 7257x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.