SVÝM HRÁČŮM VĚŘÍM

SVÝM HRÁČŮM VĚŘÍM

Před večerním tréninkem se s hráči i trenéry sešel prezident klubu Dr.Miroslav Jansta. Cílem jeho setkání nebylo hráčům vyčinit za nepovedená utkání na přelomu roku, ale vyjádřit podporu a víru v jejich schopnosti před důležitým úterním zápasem. Po tréninku jsme se zeptali pana Jansty na pár otázek.  

Přijel jste v neděli do Nymburka, abyste hráče pokáral za výkony v posledních dvou zápasech?

Hráči totálně nezvládli jeden zápas a jeden se jim nepovedl. Nepřijel jsem je pokárat, řekl jsem jim, že mají před sebou další zápasy a že jim věřím. Nejsou to špatní hráči, vím, že se seberou a budou hrát to, co umí. Mluvil jsem s hráči, mluvil jsem s kapitánem, mluvil jsem s trenéry a nabyl jsem přesvědčení, že všechny problémy jsou v jejich hlavách. Je třeba, aby se uvolnili a vrátili se k pohodě, která vládla v týmu až do Vánoc.

Nejste tedy na nikoho naštvaný?

To už ze mě vyprchalo…. Já jsem zápasy naštěstí na vlastní oči ani v televizi neviděl, protože jsem byl na Slovensku. Ale vzhledem k tomu, že mi volalo hodně lidí, i těch, se kterými jsem už dlouho nemluvil, to muselo být strašné.

Přesto situaci neberete tragicky….

Basket je dynamický sport, ve kterém se odhalí vše, co se zanedbá, co se ošvindluje. To není jako ve fotbale, kde i špatný tým může uhrát remízu nebo vyhrát.

Ovšem blíží se důležitý zápas Eurocupu. Nemáte obavy?

Čas je proti nám. Vloni, když nám nevyšel zápas v Děčíně, bylo více času, aby se tým zvedl. I proto jsem přijel, aby hráči cítili moji podporu a důvěru v jejich schopnosti a dovednosti. To je podle mě důležité. Zlobit se budu jedině, pokud bychom v úterý prohráli bez boje. Když bude soupeř evidentně lepší, bude mít více štěstí a vyhraje i přesto, že hráči nechají na palubovce duši, uznám jeho kvality a nebudu hráčům nic vyčítat.

Vypozoroval jste z rozhovorů, co za problémy stojí?

Zatím jsme situaci neřešili do hloubky, protože si myslím, že není třeba jí v tento okamžik řešit. O chybách vědí všichni zainteresovaní a v tento okamžik je důležité, aby se tým semknul a vrátil se ke své obvyklé výkonnosti.

Jaké máte pocity před úterním zápasem?

Jak už jsem říkal, svým hráčům věřím, ale míč je kulatý a zápas se hraje čtyřicet minut….. I když hrajeme s velice silným týmem, hrajeme doma. Doufám, že nás v této situaci neopustí naši fanoušci, že jich přijde více než na všechny letošní předchozí zápasy. Často se hovoří o divácích jako o šestém hráči a možná to vypadá jako klišé, ale v době, kdy se týmu nedaří, je podpora cítit dvojnásobně. Když hráči uslyší po každém koši ovace v hledišti, budou si více věřit v dalších střelách, budou makat v obraně, protože rozhodně důvěru fanoušků nechtějí zklamat.

Musíme vyhrát o devět bodů, abychom měli postup ve vlastních rukách. Jak je tato meta svazující?

Musíme vyhrát a vyhrát co největším rozdílem. Je zbytečné se teď i během utkání zabývat bodovým rozdílem. 


jansta na tréninku 3.1.2010

Prezident klubu Miroslav Jansta na tréninku 3.ledna 2010


 
vloženo: 04.01.2010 01:52 / přečteno: 15000x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.