ZÁPAS S BIELLOU SE BLÍŽÍ

ZÁPAS S BIELLOU SE BLÍŽÍ

Blíží se jedno z nejdůležitějších utkání letošní sezony. Oslovili jsme trenéra Katzurina a kapitána Sokolovského s několika otázkami. Oba respondenti považují za důležité jakékoliv vítězství. Často skloňovaná výše rozdílu je nechává v klidu a pro oba je devět bodů jen bonus, nikoliv cíl. Trenér Katzurin ví, že je třeba zastavit hosty ve střelbě z perimetru, Láďa Sokolovský sází na zastavení rychlého protiútoku a všichni věří v podporu zaplněné haly. 

Muli Katzurin

Není nad čím přemýšlet, musíme tento zápas vyhrát, abychom mohli myslet na postup do další fáze soutěže. Hrajeme doma a musíme domácího prostředí využít.

Jak byste charakterizoval tým Bielly?

Je to tým, který se převážně spoléhá na pozice jedna až tři a s tím je spojená i jejich střelba z delší vzdálenosti. Nechci tím říci, že by Biella neměla svou sílu i pod košem, ale jejich největší devizou je právě střelba dále od koše, případně vnik do podkošového prostoru. Na soupisce mají spoustu zkušených hráčů a dobrých střelců, které není jednoduché bránit.

V tomto zápase bychom potřebovali vyhrát o devět bodů, abychom mohli pomýšlet na postup. Honí se to ve vašich hlavách? Přizpůsobujete tomu nějak taktiku?

Ne. V současné chvíli nepřemýšlím nad nějakými kalkulacemi. Jediná jistota, kterou máme, je vyhrát tento zápas. Pochopitelně víme o možnostech, které se naskýtají, ale nesmíme zapomínat na to, že se může rozhodovat až v posledním kole a v zápase mezi Bambergem a Biellou. Takže možnosti známe, ale jediné, o čem můžeme v současné chvíli přemýšlet je vítězství. Pokud se dostaneme do situace, že bychom mohli zvítězit pro nás výhodným bodovým rozdílem, tak to bude jenom dobře.
Co bude klíčem k vítězství?

Začíná to pochopitelně u obrany. Jak jsem říkal, tak Biella je v útoku nebezpečná a proto musíme vycházet z defenzívy. Musíme také kontrolovat doskok, abychom Bielle nedávali možnosti opravit neúspěšné střely. V útoku se musíme snažit hrát co nejrychleji, snažit se o snadné koše a rychlé protiútoky.


Láďa Sokolovský
Jak důležité utkání nás čeká?
Všichni vědí, jak důležitý zápas před námi je. Musíme do něj jít s jediným cílem – vyhrát. Snad tím trochu smažeme ty dvě předchozí prohry v lize. Všichni půjdeme do zápasu plně koncentrovaní s bojovností odpovídající významu tohoto zápasu. Hned po úvodním rozskoku musíme zapomenout na všechny trable, které jsme v posledním týdnu měli. Musíme se zlepšit především střelecky, v obraně bychom měli podat svůj standardní výkon. Střelba je i o štěstí, tak věřím, že když se k nám dvakrát za sebou obrátilo zády, v úterý bude čelem k nám. Obrana je o vůli a ta by mám chybět neměla.
Měli bychom vyhrát o devět bodů. Je to vysoká meta?
Neměli bychom přemýšlet, jak velkým bodových rozdílem musíme vyhrát, ale musíme jít s tím, že každá výhra bude dobrá. Devět bodů je nějaká jistota, ale stále je před nám jeden zápas venku a před Biellou jeden zápas se silným Bambergem doma a to všechno může karty zamíchat úplně jinak.
Nemáte po výkonech posledních dvou zápasu obavy z nižší návštěvnosti?
Naše obavy na tom nic nezmění. Věřím, že návštěva nebude malá a že náš hala podrží. 
V čem je Biella jiná než ostatní soupeři?
Pokud nezahrají rychlý protiútok, hrají hodně organizovanou hru. Nechci nic předjímat, ale v útoku nejsou tak běhaví jako třeba Bamberg. Chce to obrovskou koncentraci na zastavení jejich rychlého protiútoku a potom se snažit hrát v obraně bez chyb. Nesmí se dostat do volných trojkových pozic a musíme také hráče soupeře dobře odstavit od útočného doskoku. To nebude jednoduché, protože jejich pivoti mají dobrý výskok.
 
vloženo: 04.01.2010 02:38 / přečteno: 13467x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.