MYLES McKAY

MYLES McKAY

Ve středu kolem poledne Myles McKay přiletěl a v těchto chvílích je už zase na cestě. Tentokrát je jeho cílem Záhřeb.  

Myles McKay, který má sice rád modrou a černou barvu, oblékne od tohoto týdne červeno bílý dres a bude se snažit pomoci našemu týmu v Mattoni NBL, či na cestách basketbalovou Evropou i Adriatickou ligou. Myles bude v týmu na měsíčním try-outu, po kterém se rozhodne, zda bude kontrakt prodloužen do konce sezony. McKay už odletěl s týmem do Záhřebu: "Jestli nastoupím, bude záležet na trenérovi. Já budu připraven," řekla naše nová posila.  

Co očekáváš od svého působení v Nymburce?

Pochopitelně bude záležet na trenérovi, jaké úkoly mi přidělí. Já osobně znám Nymburk už z minulé sezony. Je to družstvo, které má kvalitní sestavu, a proto mi je jasné, že nebudu muset dělat spoustu věcí jako v USK. Myslím, že to je pro mě prospěšné. Přeci jen, žádný hráč nemá během sezony stále stoprocentní výkonnost, a tak se mohu spolehnout, že když se dostanu do takové situace já, mohou mě zastoupit moji spoluhráči. Podle mě je to výhodné, protože se každý hráč může daleko lépe soustředit na specifické role, které má v týmu plnit. Také chci pochopitelně ukázat, že mohu být užitečný v týmu takové úrovně, jakou má Nymburk.

Byl jsi v USK zvyklý na velkou minutáž a dominanci v týmu. Jsi ochotný přijmout novou roli, která pravděpodobně nebude tak dominantní?

Ano, jsem připravený, protože jinak bych nemohl kontrakt podepsat. Minutáž hráčů je v týmu závislá na náročnosti soutěže, kterou družstvo hraje, jakou má tradici a jakou má sílu.

Jakou činnost podle tebe zvládáš nejlépe?

Každý ví, že moje útočné vlastnosti jsou lepší než obranné. Přes léto jsem ale hodně pracoval na obraně. Chtěl bych ukázat, že nejsem jednodimenzionální hráč, který je užitečný pouze v útoku.

Hrála nějakou roli loňská zkušenost s Českou republikou, při rozhodování o angažmá v Nymburce?

Takhle jsem o tom neuvažoval. Pro mě je důležité, zda budu působit v klubu, který je profesionální, který hraje kvalitní soutěž. Tyto dva faktory byly pro mě nejdůležitější.

Znáš některé spoluhráče jen z úrovně loňských soupeřů nebo znáš někoho blíže?

Většinu hráčů jen jako své loňské soupeře ve dvou zápasech. Párkrát jsem chatoval s Michaelem (Lenzly) na facebooku, potkal jsem ho párkrát v Praze. Neformálně jsem se s hráči Nymburka potkal při loňské All Star Game v Pardubicích.

Podepsal jsi smlouvu v Nymburce v prosinci, co jsi dělal do této doby?

Do dvacátého listopadu jsem byl v Itálii v týmu, který před sezonou získal možnost koupit práva účasti ve druhé nejvyšší soutěži italské ligy. Bylo to trochu komplikované, protože se zpočátku sestavoval tým pro třetí ligu. Pak se odehrály nějaké změny….. Já jsem začínal na pozici středního rozehrávače, postupem času jsem se posunul na „dvojku“ tedy na pozici nižšího křídla. Minulý měsíc jsem strávil v Americe, chodil jsem trénovat na svou bývalou universitu. Tím jsem se udržoval v kondici.


Obrázek

 
 
vloženo: 17.12.2010 15:52 / přečteno: 14117x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.