POSILUJEME ROZEHRÁVKU

POSILUJEME ROZEHRÁVKU

Na soupisku jsme připsali prvního zahraničního nováčka, stal se jím Černohorec Miljan Pavković. 

Tisková zpráva

ČEZ Basketball Nymburk oznamuje další posilu do svého mistrovského kádru. Bude jím jednatřicetiletý černohorský rozehrávač Miljan Pavković, který své zkušenosti nasbíral v klubech jako Buducnost Podgorica, Hemofarm Vrsac nebo Radnicki Kragujevac. V právě skončené sezóně dosáhl Pavković v Kragujevaci na 13,2 bodu na zápas a připsal si 7 asistencí, což ho vyneslo na první příčku rozehrávačů v Adriatické lize. „Jsem rád, že se nám podařilo podepsat zkušeného hráče, jakým Pavković je. Má v Evropě dobré jméno, my jsme proti němu v minulosti několikrát hráli a známe jeho kvality. Je dobře, že je budeme moci zužitkovat v našem týmu,“ řekl nymburský trenér Neno Ginzburg o nové posile.


Pro Pavkoviće to bude první mezinárodní zkušenost, v uplynulých letech nastupoval pouze za týmy bývalé Jugoslávie. Svou karieru začal v roce 1998 v týmu Zdravlje, kde vydržel až do roku 2004. Pak odehrál jednu sezonu za Vojvodinu Novi Sad a v dalších dvou sezonách hájil barvy černohorské Budućnosti Podgorica. Jednu pětiletku (2007-11) strávil v týmu Hemofarmu Vršac a právě z tohoto jeho působení Miljana známe.

Proti našemu týmu nastoupil ve čtyřech zápasech. Nejprve to bylo v poháru Eurocup v sezoně 2008/09. V prvním utkání ve Vršacu dal šest bodů, ale v odvetě v Pardubicích byl s dvaceti body hlavním tahounem svého týmu. Nezmohli jsme nic proti jeho trojkové bilanci 10/6 a šesti asistencím. V lednovém utkání jsme nakonec prohráli 80:82 a stálo nás to postup do druhého kola evropského poháru.

Ani v Adriatické lize, kde jsme proti Hemofarmu a Pavkovićovi nastupovali, nemáme na tohoto rozehrávače dobré vzpomínky. V prvním utkání venku jsme mířili k cennému vítězství, ale deset vteřin před koncem si Miljan vzal míč a v cestě ke koši stál nedovolený zákrok Mike Lenzlyho. Miljan obě šestky proměnil a díky tomu jeho tým vyhrál 86:85. Kdybychom zápas bývali vyhráli, mohli jsme v závěru soutěže pomýšlet o play-off s mnohem jasnějšími obrysy.

Trestné hody však jsou Miljanovy velké zbraně. V posledních letech je úspěšnost šestek více než 80% a to jak v Adriatické lize tak v Eurocupu. V posledních šesti letech byl Miljan trenéry využíván více než dvacet minut na zápas. Nejvíce času strávil na palubovce v minulé sezoně a to 33,6 minuty, v letech svého působení v Hemofarmu to bylo maximálně 26 minut.  

K jeho největším úspěchům patří zlatá medaile z ME kadetů do 16 let v Belgii, mistrovský titul v Podgoricí (2007), druhé místo v Adriatické lize v sezoně 2007/08, či semifinále Eurocupu v sezoně 2008/09. V roce 2011 byl vyhlášen serverem Eurobasket srbským hráčem roku.  

Přejme mu, ať naváže na svoje vynikající výsledky posledních let a stane se naší velkou posilou v náročné sezoně.
 
vloženo: 12.06.2012 20:37 / přečteno: 11615x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.