POSLEDNÍ POSILA

POSLEDNÍ POSILA

A sezona může začít! Dalo by se s určitou nadsázkou říct, protože soupiska je kompletní. Podařilo se najít hráče na poslední volnou pozici střelce.  

Tisková zpráva

ČEZ Basketball Nymburk uzavírá svou soupisku poslední plánovanou letošní akvizicí. Tou je střílející rozehrávač, Američan Aubrey Coleman. Pětadvacetiletý, 197 centimetrů vysoký hráč přichází do Nymburka z elitní italské ligy, ve které nastupoval sezónu a půl za tým Angelico Biella. V jeho barvách si na hřišti vysloužil průměrně 32 minut, za které stihl 18 bodů, 4.5 doskoku a 2 asistence. Za svůj výkon v obraně si vysloužil první místo v celé italské lize, kdy každý zápas ukořistil soupeři v průměru 3.3 míče. Byl také druhým nejlepším střelcem ligy. Předchozí angažmá strávil v tureckém Aliaga Petkim a Austin Toros (D-League), je absolventem univerzity v Houstonu. „Aubrey je hráč, který se velmi dobře ukázal v kvalitní italské lize. Pochopitelně se bude muset přizpůsobit našemu stylu a úrovni našeho týmu. Je to dobrý hráč, který nám dá spoustu možností a příležitostí ke skórování,“ poznamenal kouč Neno Ginzburg na adresu své nové posily.


Další informace s využitím webu ibasket.cz

Coleman ukončil před dvěma lety studia na University of Houston, ani průměry 25,6 bodu (nejlepší střelec sezony v celé NCAA), 7,4 doskoku, 2,7 zisku a 2,6 asistence v posledním ročníku mu však nestačily, aby se z vysokoškolské soutěže přesunul do profesionální NBA. Smlouvu si nevybojoval ani v Letní lize, kde hrál za New Orleans Hornets.


Svou první evropskou sezonu Coleman zahájil v tureckém Aliaga Petkim (16,6 bodu a  4,4 doskoku na zápas) a dokončil ji v Austinu Toros, působícím v americké D-League. V záložním celku San Antonia Spurs sbíral průměrně 13,4 bodu a 4,5 doskoku.


Druhý rok za Atlantikem strávil v italském Angelicu Biella - a díky skvostným 18,3 bodům na utkání se Coleman stal druhým nejlepším střelcem celé soutěže (o jedinou desetinku ho předčil Andre Smith z Caserty). Velkou práci ale odváděl také v obraně. S průměrem 3,3 získané míče byl na Apeninském poloostrově nejlepší.

 
vloženo: 06.08.2012 18:45 / přečteno: 10030x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.