VYLEPŠENÍ V HALE

VYLEPŠENÍ V HALE

Nymburští hráči si dnes poprvé v této sezoně zatrénovali v centrální hale Sportovního centra.

Během srpna a části září museli hráči trénovat v malé tělocvičně Sportovního centra a v hale ZŠ Komenského. Důvodem byla rekonstrukce střechy a vnitřních podhledů hlavní haly. Rekonstrukce, která započala na začátku srpna a skončila po pěti týdnech právě v úterý 4.září, přišla na zhruba deset miliónů korun. Diváci, fotografové a hlavně televizní štáby ocení nové osvětlení, které bylo vybudováno nad centrálním kurtem. Původní výbojkové osvětlení dávalo podle kondice výbojek něco mezi čtvrtinou až pětinou současné intenzity světla. Dnešní zářivkové je možné výrazně více, ovšem lze jej zapínat po jednotlivých sekcích s výkonem 100, 300, 500, 700 lx či na maximální výkon, čímž se dá reagovat jednak na množství venkovního světla nebo účel, proč je v hale rozsvíceno, například úklid, trénink a zápas. Díky nižší energetické náročnosti zářivek vůči výbojkám i možnosti regulovat množství světla v hale, dochází k výrazné úspoře energie až o dvě třetiny. Kromě toho, lze osvětlení zhasnout a podle potřeby opět rychle rozsvítit, a proto bude možné v hale používat různé světelné efekty.

Diváci si určitě všimnou mimo většího množství světla i nových stropních panelů. Jsou to speciální nárazuvzdorné podhledy, které mají i vliv na zlepšení akustiky v hale. Pro ozvučení už nebudou sloužit dvě reprobedny na stěně nad vchodem, ale systém více reproduktorů umístěných na stropě haly a svedený do jednoho centrálního místa.

Rekonstruovala se také střecha, kde byl vyměněn vnější plášť střechy. Vrchní panely jsou zateplené a kromě funkce ochrany proti povětrnostním vlivům, slouží také jako tepelná izolace. Společně s již instalovanou klimatizací, by měly panely přispět k nižší teplotě během horkých letních měsíců.


Pár obrázků z rekonstrukce haly
rekonstrukce centrální haly
rekonstrukce centrální haly 

rekonstrukce centrální haly
rekonstrukce centrální haly


 
vloženo: 06.09.2012 08:29 / přečteno: 9892x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.