PRVNÍ PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS

PRVNÍ PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS

První přípravné utkání v nové sezoně vygradovalo do dramatického závěru, ve kterém jsme vyhráli nejtěsnějším rozdílem jednoho bodu.

Z úvodního hledání střelecké mušky jsme se vymanili až v polovině druhé čtvrtiny, kdy jsem se dostali poprvé do vedení o dva body. Hosté působili v první čtvrtině sehranějším dojmem, my jsme naopak ztratili míč celkem šestkrát a také úspěšnost střelby byla o mnoho vyšší u Zielené Góry. Poločasovou přestávku strávili hostující hráči s o jeden bod lepším pocitem. Ve druhém poločase jsme stále jen dotahovali nepatrné až mírné vedení, ale nedokázali jsme nikdy přes soupeře přejít o více než dva body. Pokaždé, když jsme se nadechli k náporu, přišly individuální výkony dvou Američanů ve službách Góry Hodge a Hosley, kteří v utkání odehráli více než 30 minut (každý) a nastříleli 21 resp. 19 bodů. Na konci utkání zatnuli drápy a čtyřbodové vedení minutu před koncem jsme již hostům nedovolili zlikvidovat. Stínem velice kvalitního přípravného zápasu je zranění AJ (Abramse), který 9 vteřin před koncem po střelbě šlápl na nohu protihráči, který ve snaze o zblokování střely postrčením mírně vyvedl z rovnováhy. Věřme, že Adrianův kotník bude co nejdříve v pořádku, aby se mohl zapojit do přípravy a byl výborně připraven na náročnou sezonu.   


Podrobnější komentář a střelce najdete v komentáři k zápasu


Hlasy po zápase:


Trenér Ginzburg: „Byl to první zápas, ve kterém jsme viděli hodně dobrých momentů a také dost špatných rozhodnutí. Pochopitelně máme před sebou ještě spoustu práce na týmové chemii, ale to je stejné jako při všech zápasech v této části sezony. Vítězství nás těší, ale podstatně důležitější byl styl hry. Během zápasu jsem hodně střídal hráče, abych viděl, jak si budou vedle sebe rozumět. Snažil jsem se hojně zařadit nové hráče, aby cítili, co to znamená hrát v Nymburce.

Jak důležité je vítězství v prvním zápase nové sezony?

Dva roky zpátky jsme první zápas prohráli, přesto byla sezona úspěšná. Vloni jsme první zápas vyhráli a sezona byla také velice úspěšná. Radost z vítězství v přípravném zápase cítíš pár minut poté a pak už musíš zase myslet, jak dobré věci promítnout do dalších zápasů a jak pracovat na chybách.

Tomáš Pomikálek: „Super zápas, vyhráli jsme o bod – paráda. Na rozkoukání to byl dobrý zápas. Bylo vidět, že ještě souhra vázne, měli jsme hodně ztracených míčů. Pokud bychom to zítra zlepšili, mohl by být zápas rozhodnutý už dříve.“  

Pavel Houška: „V první řadě bychom chtěli poděkovat divákům v první řadě a v neposlední řadě divákům v poslední řadě. Děkujeme.“
 
vloženo: 01.09.2012 09:57 / přečteno: 10348x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.