SOUSTŘEDĚNÍ ZPESTŘÍ PRVNÍ ZÁPAS

SOUSTŘEDĚNÍ ZPESTŘÍ PRVNÍ ZÁPAS

Nymburští basketbalisté tráví tento týden ve Slovinsku na týmovém soustředění. Dočasným domovem jsou jim prvotřídně vybavené lázně v malebném podhorském městečku Zreče. Na léčebný pobyt ale tým nepřijel. Vždyť se v přípravě mocně finišuje na nadcházející sezonu, která už neodbytně buší na vrata.

Až teprve třetí den pobytu dostali hráči volno, byť jen na pár hodin a večer. Využili ho především k odpočinku a také ke sledování zápasů na probíhajícím Eurobasketu, jehož stopy jsou patrné i v hotelu. Pořádající Slovinsko předběhlo výpravu Nymburka na stejném místě jen o několik dní. Areál lázní pohostil během evropského šampionátu také španělskou reprezentaci.


Jinak se na soustředění tvrdě trénuje a poctivě regeneruje, na což jsou tu výborné podmínky. Trénink už není tolik zaměřen na náběr kondice, ladí se herní systémy, tým si sedá na palubovce i mimo ní.


„Výborné je, že už jsme tady konečně kompletní. Reprezentanti nám chyběli a dosavadní příprava tím byla narušená. Spousta hráčů se musela přizpůsobit trošku jiným věcem. Jsme rádi, že jsme pohromadě. Teď se konečně můžeme sehrávat i třeba mimo hřiště a porozumět si navzájem. Tady je na to perfektní prostředí. Mně osobně tady vůbec nic nechybí, “ pochvaloval si pobyt i návrat reprezentantů do týmu Lukáš Palyza.


Stejně mluví i Jiří Welsch, jeden z reprezentačních navrátilců. „Jsem rád, že jsem zpátky, i když návrat to byl svým způsobem radikální. To, jak se tady trénuje, se intenzitou nedá srovnávat s tím, jak jsme se připravovali v létě. Po posledním zápase na mistrovství Evropy jsem se už hodně těšil, až se připojím k týmu,“ pravil Jiří.


Přípravu zpestří hned dva zápasy se slovinskými elitními týmy. Už ve čtvrtek za námi do zrečské haly přijede Zlatorog Laško. V sobotu pro změnu Nymburk změní prostředí a pojede k zápasu za úřadujícím slovinským šampionem Krka Novo Město. Z obou utkání vám podrobné reportáže a zpravodajství.


Momentky ze soustředění najdete ve fotogalerii (zde)

 
vloženo: 19.09.2013 07:04 / přečteno: 8572x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.