PREMIÉRA V PRAZE SE POVEDLA

PREMIÉRA V PRAZE SE POVEDLA

Basketbalisté Nymburka vyhráli poslední přípravný zápas před novou sezonou. Své působení v Praze si otevřeli výhrou 67:62 nad španělským elitním týmem Baloncesto Fuenlabrada Madrid. Do Tipsport Areny si našlo cestu 1628 diváků.

Vítězství uzavřelo náročnou přípravu, kterou svým hráčům během léta ordinoval nový litevský trenér Kestutis Kemzura. Nymburk končí přípravné období se dvěma porážkami a sedmi výhrami, z nichž nejcennější byly triumfy s polskou euroligovou Zielonou Gorou a právě s Fuenlabradou, hrající nejkvalitnější národní soutěž Evropy ACB ligu.


Za hosty ve středu nenastoupil španělský mistr světa Carlos Cabezas. V bílém dresu stále chyběli lídři Petr Benda a Tre Simmons. První koš Nymburka dal až po třech minutách Vojtěch Hruban, ale soupeř byl zkraje zápasu podobně střelecky nemohoucí, proto domácí křídlo srovnalo teprve na 2:2. Nymburk v následujícím průběhu rychleji chytil tempo a ujal se mírného náskoku.


Střelecky se chytil Radoslav Rančík a ve druhé čtvrtině také Dylan Page, který dvěma trojkami za sebou poslal Nymburk do desetibodového náskoku. Chvíli to vypadalo, že domácí se nadechují k euforickému výkonu, ale kouč Fuenlabrady Jesus Mateo zareagoval oddechovým časem, po němž hráči z Madridu nápor Nymburka zastavili. Do poločasu snížili ztrátu na pět bodů.


Začátek třetí čtvrtiny naopak nechytil tým kouče Kemzury. Fuenlabrada manko rychle dotáhla a po trojce amerického power forwarda Andrewa Panka se po delší době dostala opět do vedení. Následovalo několik lehkých košů a byl to rozzlobený domácí trenér, který musel rychle požádat o time out, aby něco změnil.


Důraznější promluva a prostřídání zabraly. Sedmibodová ztráta začala pomalu mizet. Nymburk opět vyrovnal hru a na začátku poslední části hry i skóre. Pomohly body Pavla Houšky, po jehož trojce se šlo opět do vedení.


A to už český mistr až do konce zápasu nepustil. Nymburk si lehce bodově odskočil. Obrana přidala na agresivitě a v důležitých chvílích si doskočila míče, což španělské pokusy o další zvrat v zápase otupovalo. Minutu před koncem svítil na tabuli pětibodový náskok.


Vzápětí ale domácí nedali koš, naopak na druhé straně rychle zakončil Panko a koncovka se proměnila v drama. Kouč Kemzura rychle reagoval oddechovým časem. Po něm se po asistenci Reynoldse prosadil i s faulem Rančík, ale neproměnil trestný hod. Nevadilo to, Nymburk si už zbývající desítky vteřin pohlídal. 1628 fanoušků, kteří si napoprvé našli cestu do Tipsport Areny, se společně s hráči radovali z výhry 67:62.


Průběh skóre

6:4, 16:18, 33:23, 37:32, 40:43, 51:55, 62:55, 67:62.


Body

Nymburk: Rančík 17, Mahalbašič 13, Houška 12, Page 10, Hruban 6, Palyza 3, Pomikálek 2, Welsch 2, Reynolds 2.


Fuenlabrada: Mejeris 13, Arnold 12, Pérez 11, Panko 11, Feldeine 10, Montanez 3, Laso 2.

 
vloženo: 25.09.2013 21:43 / přečteno: 10735x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.