SETKÁNÍ S MÉDII V TIPSPORT ARENĚ

SETKÁNÍ S MÉDII V TIPSPORT ARENĚ

VIP prostory pražské Tipsport Areny hostily v pondělí tiskovou konferenci, na které vybraní hráči, představitelé klubu a Sportovního holdingu Praha oficiálně otevřeli novou sezonu 2013/2014. Zástupci médií byli informováni o cílech Nymburka nejen pro aktuální soutěžní ročník, ale i o dlouhodobých strategických plánech klubu.

Přítomen byl prezident JUDr. Miroslav Jansta, výkonný ředitel SHP Ing. Robert Speychal, generální manažer Ing. Rudolf Šimeček, trenér Kestutis Kemzura a hráči Jiří Welsch a Radoslav Rančík. O čem že tedy byla řeč?


Slovo na úvod si vzal Miroslav Jansta, který nejdříve zhodnotil poslední sezonu, pak už ale hovořil o aktuálním dění v klubu s akcentem na propojování Nymburka se Sportovním holdingem Praha (SHP). „Vstup SHP nám pomohl stabilizovat dlouhodobou ekonomickou situaci a umožnil zahájit postupný útok na náš cíl, kterým je účast v Eurolize. Zvykáme si na sebe, řešíme a konzultujeme vše okolo dění v klubu. Poznáváme, co od sebe navzájem můžeme očekávat. Vše probíhá skvěle,“ popsal prezident Jansta dění v Nymburce.


„SHP se podle dohody akcionářů stává výkonnou složkou, jejíž hlavní úkol je přenést především mezinárodní zápasy Nymburka do Prahy a přinášet fanouškům v hlavním městě špičkový basketbal, který zde od 80. let chybí,“ doplnil Robert Speychal.


Nymburk už má první soutěžní zápas za sebou. V kvalifikaci o Euroligu prohrál ve Vilniusu s tureckým Banvitem a splnění svého snu o účasti v elitní evropské pohárové soutěži musí minimálně o rok odložit. „Vypadnutí nás sice mrzí, ale nebereme ho jako neúspěch, vzhledem k zdravotnímu stavu týmu a síle soupeře,“ připomněl Miroslav Jansta, že tým nejel na kvalifikaci kompletní a i někteří další hráči se v Litvě potýkali se zraněními.


„Bohužel začátek sezony nám po zdravotní stránce nevyšel. Problémy s patou neustále trápí Chestera Simmonse, Petr Benda je po artroskopii kolene, problémy podobného rázu se drží Dylana Page, který musí na magnetickou rezonanci. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli, že krátkodobě angažujeme výpomoc. Jednáme proto se dvěma až třemi hráči na podkošové pozice ze zahraničí. V české lize bohužel nejsou hráči, kteří kvalitou odpovídají našim požadavkům, nebo jsou pod smlouvou,“ prozradil generální manažer Rudolf Šimeček zároveň s oznámením, že švédský reprezentant Thomas Massamba zůstává po týdenním testu s týmem i nadále.


Uplynulou přípravu zhodnotil také trenér Kestutis Kemzura, který je sám vlastně jednou z největších posil v týmu. Mezinárodně ostřílený trenér dlouho vedl litevskou reprezentaci a získal s ní bronz na MS.


„V přípravě jsme se potýkali s poměrně mnoho problémy a museli jsme často měnit náš plán. Sehráli jsme sice devět přípravných zápasů, ale pouze 14 dní jsme měli kompletní tým. Celkově jsem ale rád, jak tvrdě a soustředěně hráči pracují na trénincích, i když bych si jako trenér pochopitelně přál, aby pokroky byly rychlejší. Proti Banvitu jsme hráli odpovídající basketbal dvacet pětadvacet minut, ale to nestačí. Na téhle úrovni potřebujete předvádět svou nejlepší hru po celých 40 minut,“ řekl kouč Kemzura novinářům.


Jiří Welsch na tiskové konferenci vyzdvihnul především hladké sžívání nově příchozích cizinců a služebně starších domácích hráčů. „Proces zapracování nováčků proběhl naprosto přirozeně. Noví zahraniční kluci v týmu jsou inteligentní a bezproblémoví. Zásluhu na tom má i trenér, protože vyžaduje maximální disciplínu,“ uvedl jeden z nejzkušenějších hráčů v týmu.

 
vloženo: 07.10.2013 15:45 / aktualizováno: 07.10.2013 18:25 / přečteno: 8785x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.