ZA TITUL JEDNIČKA Z TĚLOCVIKU

ZA TITUL JEDNIČKA Z TĚLOCVIKU

Sedmnáctiletý Matěj Svoboda má za sebou první zápas za nymburské dospělé áčko. Dosavadní opora extraligové devatenáctky dostal v Jindřichově Hradci od trenéra Kestutise Kemzury prvních šest minut a jak talentovaný mladík přiznal, ruce se mu klepaly ještě dlouho po zápase.

Matěj patří nejlepším hráčům juniorské extraligy, ačkoliv je ročník 1996. Zároveň hostuje v prvoligovém Liberci. Nyní ale na vlastní kůži poznal, že nastoupit za první tým Nymburka je docela jiná liga.


„Je to super, že mám první zápas za sebou. Před ním jsem si říkal, že nejsem nervózní, ale nakonec se mi ruce klepaly po něm ještě dlouho večer. Měl jsem pocit, jako bych držel míč v rukách poprvé v životě. Věřím, že až dostanu příležitost příště, bude to mnohem lepší. Myslím si, že taková nervozita je normální,“ řekl po utkání český mládežnický reprezentant.


Matěj měl od USK Praha nabídku odjet s českým juniorským mistrem na juniorskou Euroligu do Litvy, ale nakonec dal po dohodě se nymburským vedením přednost svému plánovanému začlenění do týmu kouče Kemzury.

„Domluvili jsme se, že zůstanu v Nymburce, protože zapojit se do přípravy a odehrát první zápas za áčko pro mě mělo prioritu. A tým je prostě A tým, i když věřím, že odjet s USK by pro mě byl také velký přínos,“ řekl Matěj k tomuto rozhodnutí.


Po svém prvním zápase za Nymburk v Mattoni NBL talentovaný small forward neodjel s týmem zpět. Zůstal na jihu Čech, kde se druhy den ráno připojil k týmu, který bude reprezentovat Gymnázium Nymburk na celorepublikovém finále středních škol 3 na 3. Spolu s ním nastoupí za svou školu Patrik Sarna, Adam Bubeník a Marek Ivan. Čtveřici povede Pavel Beneš. Vítěz turnaje pojede na celosvětové finále do Pekingu.


„Přijde mi to jako taková zábava s kamarády, ale stejně chceme vyhrát. Dokonce máme od tělocvikáře slíbeno, že když se nám to povede, dostaneme všichni automaticky z tělocviku jedničku na vysvědčení, takže nebudeme muset dělat žádné kotrmelce a výmyky na hrazdě. To je výzva,“ smál se Matěj, který se hlavně těší na další zápasy v MNBL.

 
vloženo: 27.01.2014 17:00 / přečteno: 8042x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.