LUBOŠ BARTOŇ HRÁČEM NYMBURKA

LUBOŠ BARTOŇ HRÁČEM NYMBURKA

Jedenáctinásobný český šampion ulovil další velkou posilu. Hráčem ČEZ Basketball Nymburk bude v nadcházející sezoně i Luboš Bartoň. Čtyřiatřicetiletý vítěz Euroligy i Eurocupu, který momentálně bojuje s českou reprezentací o postup na Eurobasket 2015, naposledy působil ve španělské Valencii.

202 cm vysoký forward je jedním z nejúspěšnějších českých hráčů posledních let a do Nymburka s ním přichází velká zkušenost. Vynikající střelec byl v roce 2010 členem kádru euroligových šampionů z Barcelony. O dva roky dříve vyhrál Eurocup s Badalonou. Právě ve Španělsku strávil Bartoň nejúspěšnější období své kariéry. Kromě Barcelony, Badalony a Valencie působil také ve Fuenlabradě. Zkušeností má i z Itálie či Německa.


„Taková nabídka se v mé fázi kariéry nedala přejít. Rád bych pomohl Nymburku naplnit jeho ambice. Vzhledem ke kvalitě jeho kádru neočekávám, že moje role bude stěžejní, ale byl bych rád, aby byla důležitá. Pomůže mi také, že s několika hráči se dobře znám z reprezentace,“ uvedl Bartoň, se kterým trenér Kestutis Kemzura počítá na pozici 3 a 4.


„Jsme rádi, že se nám podařilo získat dalšího českého zkušeného hráče a legendu českého basketbalu. Všichni víme, co Luboš v Evropě dokázal. Prosadil se v těch nejlepších týmech. Jsme přesvědčeni, že nám svými zkušenostmi hodně pomůže. Je to velmi variabilní a fyzicky zdatný hráč s výbornou střelbou z delších vzdáleností, což potřebujeme,“ řekl o Bartoňovi nymburský kouč.


Loňský kapitán české reprezentace na mistrovství Evropy odehrál v minulé sezoně také 16 zápasů za Děčín, kde nastřílel v průměru 12,3 bodu a doskočil 6,1 míče na utkání.

 
vloženo: 14.08.2014 17:19 / přečteno: 9807x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.