PATNÁCTIČLENNÁ SOUPISKA

PATNÁCTIČLENNÁ SOUPISKA

Nymburská sestava hráčů je kompletní a oproti loňské doznala šesti změn. Pět hráčů bude mít nymburskou premiéru a jeden obnovenou premiéru.

Nymburk má na své soupisce celkem patnáct hráčů, což je při počtu zápasů, které Nymburk ve třech soutěžích čeká, rozumný počet. Věkový průměr hráčů na soupise je 27,5 roku. Nejmladším je nedávno sedmnáctiletý Theodor Dlugoš a nejstarším je Rado Rančík, který za měsíc a půl oslaví pětatřicáté narozeniny. Do třiceti let je ve výběru trenéra Kemzury celkem 9 hráčů. V průběhu sezony oslaví třicetiny Derek Raivio (v listopadu).

 

Pro basketbal je pochopitelně důležitá i výška. Nejvíce narostl pivot Garrett Stutz (213 cm) a Rado Rančík (206 cm). Na opačné straně hledejme všechny rozehrávače Dlugoš (180 cm), Washington (188 cm) a Raivio (190 cm). Průměrná výška týmu je 198,5 cm.  

 

Národnostní složení patnáctky hráčů není nijak pestré. Pokud bychom chtěli namalovat vlajky států podle národnosti hráčů, vystačíme se si pouze se třemi pastelkami – bílou, modrou a červenou. V sestavě trenéra Kestutise Kemzury je totiž devět Čechů, pět Američanů a jeden Slovák a všichni na své vlajce kombinují tři stejné barvy.


VLAJKY

 

Připomeňme si ještě stručně nymburské nováčky


Luboš Bartoň (*1980) zkušený český reprezentant, který (společně s Jirkou Welschem) jako jediný z aktivních hráčů stihl hrát se lvíčkem na prsou na třech závěrečných turnajích mistrovství Evropy (1999, 2007, 2013) a nyní má nakročeno na čtvrtý turnaj. Ve výčtu jeho evropských úspěchů nechybí pojmy jako vítěz Euroligy nebo vítěz Eurocupu či druhý nejlepší střelec ME 1999 ve Francii (průměr 18,7 bodů na zápas).   


Derek Raivio (*1984) byl v minulé sezoně nejlepším střelcem belgické ligy s průměrem 18,7 nastřílených bodů na zápas. S týmem Okapi Aalstar, odkud do Nymburka přišel a kde byl spoluhráčem bývalého hráče Prostějova a Nymburka Iana Hanavana, vybojoval druhé místo. Ve finále statečně vzdoroval pozdějšímu mistru Belgie z Oostende a v sérii na tři vítězné zápasy prohrál 2:3. Derek nastoupil ve čtyřech zápasech a nastřílel celkem 68 bodů (průměr 17 bodů).

 

Christian Burns (*1985) je o rok mladší než Raivio, ale za svou kariéru už procestoval docela hezký kousek Evropy a Asie. Začínal v Polsku a přes Portugalsko, Německo, Ukrajinu, Izrael a Itálii zakotvil v minulém roce s Krasnojarsku. V jeho dresu byl třináctým nejlepším střelcem VTB ligy (14,6 bodů/zápas) a nejvíce bodů dal právě Nymburku (25). Na doskoku mu mezi hráči VTB ligy patřilo 28.místo.  

 

Darius Washington (*1985) přišel z turecké ligy, kde byl v minulé sezoně střeleckým lídrem celé soutěže s průměrem přes 23 bodů na zápas. Jeho tým z Edirne však zopakovat i potřetí v řadě umístění na 14. místě domácího mistrovství a od účasti v play-off byl na hony vzdálen. Darius, jak si asi skalní příznivci pamatují, už v Nymburce hrál. Přišel v únoru 2007 a dohrál tu sezonu 2006/07.

 

Garrett Stutz (*1990) je pivot, který byl vloni jedním z klíčových hráčů polského klubu Energa Czarny Slupsk, když v průměru nastřílel více téměř 13 bodů na zápas a doskočil více než 7 míčů. Zkušenosti mu přináší i několikerá účast v americké Letní lize.  

 

Theodor Dlugoš (*1997) je velká česká basketbalová naděje, která přichází z Jindřichova Hradce a stává se součástí A-týmu mužů. Theo sbíral v minulých letech úspěchy především v mládežnických výběrech a také v Nymburce bude jedním z těch, kteří budou pomáhat družstvu U19 k znovudobytí medailových pozic na mistrovství ČR. 

 
vloženo: 21.08.2014 13:53 / přečteno: 9618x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.