KONEČNĚ DOMA!

KONEČNĚ DOMA!

Posledním hráčem z letošní soupisky, který přiletěl do Čech, je rozehrávač Darius Washington. Díky komplikacím během cesty se v Nymburce objevil po celodenním cestování až pozdě večer.

Připomeňme, že Darius už svou stopu v Mattoni NBL zanechal. Hrál totiž v Nymburce v roce 2007, když v poslední přestupní den přišel z PAOK Soluň. Na konci sezony stihl odehrát 26 zápasů, nastřílel 334 bodů (průměr 12,8 b/zápas), získal na doskoku 83 míčů (3,2 na zápas). Po ukončení angažmá v Nymburce odešel do NBA, kde odehrál 18 zápasů a vrátil se do Evropy do týmu Aris Soluň. Dalšími Dariovými zastávkami byly: Ural Great Perm, Galatasaray, Lottomatika Roma, Türk Telekom, Hapoel Eilat a Olin Edirne. Krom těchto destinací stihl ještě krátká angažmá v Piratas de Quebradillas (Portoriko) a v Le Mans.

 

I když byl Darius po cestě hodně unavený a ze všeho nejvíce se těšil do postele, svolil ke krátkému rozhovoru.

 
Jaká byla cesta?

Cesta byla dobrá, až na to, že mi v Paříži při přestupu chyběla všechna tři zavazadla. Kvůli tomu jsem nestihl přípoj do Prahy.

 
Jak dlouho jsi byl na cestě?

Dohromady tak 18 hodin… a díky časovému posunu vlastně už od včerejška (s úsměvem).

 

Proč se rozhodl po sedmi letech vrátit do Nymburka?

Při svém prvním angažmá jsem přišel až v březnu a moje první zkušenost s klubem byla vynikající, všechno tu fungovalo na vysoké úrovni a myslím, že teď je to ještě lepší. Navíc Nymburk hraje kromě české ligy i mezinárodní soutěže a to bylo při mém rozhodování důležité.

 

Předpokládáš, že to bude letos stejné jako při tvém prvním působení v Nymburce?

Myslím, že v letošní sezoně tu je o trochu lepší tým než před sedmi lety. Je tu hodně zkušených hráčů a změnily se i cíle klubu. Není to jen vyhrávat českou ligu. Za pár týdnů nás čeká kvalifikace o Euroligu, už to něco vypovídá o ambicích klubu. Hraje se VTB liga a také v této soutěži jsou před nás postaveny vyšší cíle než vloni. Já všechny tyhle výzvy přijímám, těším se na ně, a proto jsem tady.

 
V čem ses ty změnil?

Když jsem přišel do Nymburka poprvé, byl jsem mladý, první sezonu v Evropě. Chtěl jsem se ukázat a hrál jsem hodně na sebe. Teď jsem mnohem více zkušený, dokáži více využívat svoje spoluhráče a myslím, že se dokážu lépe přizpůsobit filosofii trenéra.

 

V Nymburce tě čeká velká porce zápasů, často i tři za týden. Dokážeš se s tím vyrovnat?

Myslím, že ano. Vloni jsem Turecku byl v týmu, který hrál jen domácí soutěž. To byl jeden zápas týdně a hodně tréninků. Podle mě tím trochu trpí i týmová chemie. Pochopitelně pro část přípravy před sezonou jsou tréninky velice důležité.

 
Pamatuješ si ještě někoho z klubu?

Pana Šimečka nebo Jirku Zídka. Z hráčů se poznám s Rado Rančíkem, hrál jsem s ním v Nymburce i v Galatasaray Istanbul. Vždycky je lepší přijít do týmu, kde alespoň někoho znáš.

  
 
vloženo: 21.08.2014 07:36 / přečteno: 8879x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.