NA ZÁVĚR PŘÍPRAVY PORÁŽKA

NA ZÁVĚR PŘÍPRAVY PORÁŽKA

Nymburku se poslední zápas přípravy nepovedl. V Zielone Goře prohrál se Stelmetem vysokým rozdílem 70:92, když ještě ve druhé čtvrtině vedl o 12 bodů. Hostujícímu týmu hrubě nevyšel druhý poločas, ve kterém střelci soupeře téměř neminuli střelu z perimetru.

Zielona Gora pojala zápas jako zahájení sezony jako velkou show. Nechyběla 3D projekce a představovačka hráčů na osvětleném podiu před potemnělou halou, ve které bylo zhruba 4000 diváků.


Zápas za Nymburk rozehrála základní pětka ve složení Washington, Welsch, Hruban, Burns a Stutz. Nejdříve pustila domácí tým do mírného vedení, ale záhy se chytla v obraně a srovnala hru i stav. Jumper Rada Rančíka znamenal první vedení Nymburka v zápase (13:12).


Kouč Kestutis Kemzura v první čtvrtině protočil 10 hráčů z dvanácti a většině z nich dal podobnou minutáž. Trochu více prostoru dostal Jiří Welsch, který byl po úvodních deseti minutách s pěti body nejlepším střelcem svého týmu. Stav byl 18:18.


Druhá čtvrtina začala nástupem Nymburka. Dvě těžké trojky poslal do obroučky Derek Raivio, intenzitu obrany se dařilo držet na vysoké úrovni. Hostující tým byl velmi rychle ve dvanáctibodovém náskoku 36:24.


Jenže pak se úplně přestalo dařit v útoku a Zielona Gora odpověděla patnáctibodovou šňůrou. Až pak se po delší době trefil Nymburk. Ten mohl jít nakonec do šatny o přestávce s vedením v zádech, ale Rado Rančík nedal s posledními vteřinami prvního poločasu otevřenou trojku. Domácí tak vedli po 20 minutách 39:38.


Třetí čtvrtinu zahájil soupeř třemi dlouhými trefami, z nich dvě byly trojkové. Nymburský trenér okamžitě reagoval time outem. Hned vzápětí ale dal Johnson další dlouhou střelu a byl z toho první větší nástup Zielone Gory v zápase. Nymburk ho dokázal zachytit šesti body v řadě a hlavně zvýšenou agresivitou na své polovině, ale do konce třetí desetiminutovky stihli domácí znovu odskočit na 68:57.


To se ukázalo být rozhodující. Malou naději dal ještě svému týmu Vojta Hruban úspěšnou trojkou, ale na druhé straně odpověděl Zamojski stejnou mincí a to definitivně zlomilo nymburskou snahu ještě zápas zdramatizovat. Ve zbylých minutách střelci Zielone Gory na perimetru nepřestávali trestat Nymburk za své volné pozice. Nutno ale dodat, že trefili i spoustu těžkých střel. Náskok domácích rychle narůstal a ve vzduchu visela třicetibodová nálož. Nakonec zůstal rozdíl na 22 bodech.


Střelci NBK: Washington 13, Welsch 11, Simmons 8, Hruban 7, Rančík a Raivio 6, Houška 5, Burns a Kříž 4, Benda 3, Pomikálek 2, Stutz 1.

 
vloženo: 19.09.2014 21:47 / přečteno: 9389x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.