NETŘEBA TO BRÁT TRAGICKY

NETŘEBA TO BRÁT TRAGICKY

Nymburk má za sebou první nepovedený zápas v přípravě. V posledním utkání před ostrým startem sezony nezvládl v Zieloně Goře druhý poločas a s účastníkem evropské kvalifikace prohrál o 22 bodů. Hodnotí Vojtěch Hruban a Rado Rančík.

Vojto jak se stalo, že z 12 bodového vedení v polovině druhé čtvrtiny bylo nakonec skóre -22?


Oni začali výborně druhý poločas. V tu chvíli trefili cokoliv, co vystřelili a dostali se tím na koně. Naopak my jsme se nechali zbytečně zatlačit a svěsili jsme hlavy. Pak už to utkání bylo řekněme dost v jejich režii. My už jsme se z jejich náporu nedokázali oklepat, a přestože jsme se samozřejmě snažili, utkání už se víceméně jenom dohrávalo. Hráli v pohodě, chytře a nic nám nedovolili.


Po tvojí trojce zkraje poslední části ale ještě přišla naděje. Bylo to znovu jen o nějakých 11 bodů…

Jenže oni dali svou trojku vzápětí. Vždycky, když jsme si dokázali něco vytvořit a dát menší šňůru, oni dokázali odpovědět trojkou nebo jejich šňůrou. Takže v podstatě si vždy dokázali držet náskok, aby to pro ně bylo bezpečné a bezproblémové.


Asi je lepší, že taková porážka přišla teď…


Určitě, je to pořád jen příprava. Když vyhrajeme příštích několik zápasů, tak na to každý zapomene. Je to pro nás hlavně ponaučení. Jde o to vzít si z toho do dobré, čehož tedy nebylo moc, a poučit se z toho špatného. O tom ta příprava je.


Rado, proč nás soupeř ve druhém poločase tak přehrál?


Byla to kombinace věcí. Začali dávat hodně trojek, což bylo zapříčiněno naší nedůslednou obranou. Tím chytili slinu, dostali se na koně a my jsme se nedokázali nějakým způsobem vrátit do hry. Nepadlo nám pár košů a navíc jsme nehráli tak týmově, jak bychom měli, abychom vývoj dokázali zvrátit. I když jsme se přiblížili v jednu chvíli na čtyři body. Naše pojetí hry nebylo celkově dobré. Dělali jsme hodně chyb. Musíme se víc koncentrovat na to, abychom hráli týmovější basketbal.


Co dobrého si z takového zápasu vzít?


Trenér nám říkal, že zatím jsme neutrpěli takovou porážku, takže netřeba to brát tragicky. Musíme se poučit a jít dál. Ještě jsme nehráli oficiální zápas, takže v podstatě o nic nešlo. Jen o to, abychom byli prověření od týmu, který bude také hrát kvalifikaci.

 
vloženo: 20.09.2014 18:54 / přečteno: 9097x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.