PŘEDSTAVENÍ SOUPEŘŮ VE FIBA EC

PŘEDSTAVENÍ SOUPEŘŮ VE FIBA EC

Představme si soupeře Nymburka v základní skupině F FIBA Europe Cupu. Tedy dánský tým Bakken Bears, irský Hibernia Basketball a slovinský Tajfun Šentjur.

BAKKEN BEARS
Tým z druhého koše. Finalista dánské ligy minulé sezony. Ve finále prohrál s Horsens IC 2:4 na zápasy. V základní části prohrál pouze tři zápasy a do play off šel z prvního místa. Tým z druhého největšího dánského města Aarhusu je nejúspěšnějším klubem v Dánsku. Získal 14 domácích titulů z toho 13 v posledních 18 letech. Ve zbylých pěti případech byl ve finále. Klub byl založen v roce 1954. První dánský titul získal o čtyři roky později. Své zápasy hraje v Vejlby-Risskov Hallen pro 1950 diváků.

TAJFUN ŠENTJUR
Šentjur

Překvapivý slovinský mistr, který byl ale vzhledem k předchozím minimálním pohárovým zkušenostem zařazen až do třetího koše. Ve finále zdolal Rogašku 3:1 na zápasy a připsal si svůj historicky první titul v domácí nejvyšší Telemach lize. Tajfun shodně 2:0 porazil v semifinále vítěze základní části Krku Novo Mesto a ve čtvrtfinále Zlatorog Laško. Šentjur šel přitom do play off až z pátého místa. Klub byl založen v roce 1969. Nejvyšší slovinskou soutěž hraje od sezony 2000/2001. Do domácí haly Hruševec se vejde 800 diváků. Pro zápasy Europe Cupu ale Tajfun využije pětitisícové arény v Celje.


HIBERNIA BASKETBALL

Největší neznámá ve skupině F. Tým, který byl v osudí zařazen do čtvrtého posledního výkonnostního koše, pochází z hlavního města Irska Dublinu. Vznikl teprve letos a bude výběrem hráčů irské Premier League i druhé ligy sestaveným, aby hrál evropské poháry pod hlavičkou FIBA. Do domácí National Basketball Areny se vejde 2500 diváků.


Přehled jednotlivých skupin: 

Přehled všech skupin

 
vloženo: 05.08.2015 00:59 / přečteno: 10032x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.