PŘÍPRAVA ODSTARTOVALA

PŘÍPRAVA ODSTARTOVALA

O pár dní dříve a také v jiném složení než před minulou sezonou se v úterý večer vrhli do první společné tréninkové jednotky hráči ČEZ Basketball Nymburk.

Již sedmnáctou sezonu v nejvyšší soutěži otevřeli nymburští basketbalisté prvním tréninkem v úterý 16.srpna v šest večer. Letošní sezona bude, alespoň co se týče počtu odehraných zápasů, trochu pohodovější. Kromě české Kooperativa NBL bude Nymburk bojovat už jen v prvním ročníku Champions League, tedy ligy mistrů. „Zápasů možná tolik neubude, ale nebude tolik cestování,“ potěšilo Petra Bendu, který u Labe, a to z hlediska polohy nymburské haly doslova a do písmene, startuje už svou desátou sezonu.

 

Přes svou nejvyšší číslovku v počtu odehraných sezon za Nymburk měl Petr před prvním tréninkem trochu obavy: „Nevím, jak si poradím s míčem číslo sedm. V posledních týdnech jsem držel v ruce jenom míč číslo pět, když jsem hrál s klukama basket,“ usmíval se nymburský pivot při vzpomínce na prázdninový čas strávený se svými syny.    

 

Před šestou hodinou, když se v šatně týmu scházeli nymburští hráči, byla slyšet ponejvíce čeština. Možná trochu změna oproti minulému roku, kdy na prvním tréninku většina Čechů kvůli reprezentačním povinnostem chyběla. „Počítal jsem to, a je to po sedmi letech poprvé, co jsem s klubem na předsezonní přípravě od začátku,“ dal si práci Vojta Hruban. Další reprezentant Martin Kříž přidal další výpočet: „Volno jsem měl přesně měsíc a šest dnů… ale teď už se těším na kluky.“

 

Kromě tří již jmenovaných se na prvním tréninku sešli ještě Martin Peterka, Jiří Welsch a Matěj Svoboda. Tedy kromě Pavla Houšky, který po minulé sezoně zakotvil v Děčíně, všichni čeští hráči zůstali. Nově se v tréninkovém dresu objevili úspěšní čeští mládežničtí reprezentanti Eda Kotásek a Martin Kolář. Zatímco Eda bude v mužském áčku o svou příležitost zatím bojovat, Martinovo triko už zdobila číslovka 11. Číslo, pod kterým bude veden na soupisce mužského A-týmu. „Je to pro ně úplně nová zkušenost a moc se na to těším,“ řekl před tréninkem benjamínek týmu, kterému však jeho mládí přinese i několik nováčkovských povinností v týmu.   

 

Ze zahraničních hráčů se na první trénink dostavili jen dva hráči. Nováček Tony Meier a loňskými ruskými větry ošlehaný Howard Sant-Roos. Další posila Bryon Allen přiletí ve středu a do přípravy se zapojí ve čtvrtek. Olympionik Ibekwe by se v Nymburce mohl objevit příští týden, protože Nigerie v Riu do další fáze turnaje nepostoupila.

 

První trénink přesně v 18 hodin zahájil generální manažér týmu Rudolf Šimeček krátkým proslovem, ve kterém přivítal hráče po dovolených, nastínil program dalších dnů a také představil dva kondiční trenéry. První část přípravy povede srbský odborník Duško Markovič, kterému bude k ruce Jan Hladík.

 

Zhruba polovinu první tréninkové jednotky vedl s citem právě Marković. „Duško je rozumný a vzal to dneska lehce, proto se cítím dobře.  Po nás starší kousky je důležité nepřepálit začátek,“ usmíval se po tréninku Jiří Welsch, pro kterého je to také neobvyklý začátek přípravy. „Letos si po dlouhých letech „vychutnám“ klubovou přípravu v plné parádě,“ dodal nymburský kapitán, který si po tréninku ještě udělal fotku s nejmladšími hráči.

 

Ve druhé části tréninku hráči vzali do svých rukou míč a věnovali se jednoduchým herním situacím, lehce bez obrany a při aktivním odpočinku pilovali střelbu. Především zpočátku bylo vidět, že míč zatím není jejich velkým kamarádem a jen neochotně se pouštěl skrz obroučku koše. Do prvního zápasu, který se hraje na domácí palubovce 26.srpna s Brnem (s Michalem Křemenem), to bude určitě o hodně lepší.  


Ve fotogalerii najdete fotografie z prvního tréninku. 

 
vloženo: 16.08.2016 23:55 / přečteno: 9912x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.