PAMPI SE VRACÍ

PAMPI SE VRACÍ

Vedení klubu doladilo smlouvu s Pavlem Pumprlou, který se do města na Labi vrací po čtyřech letech strávených především ve Španělsku. Čerstvě třicetileté křídlo podepsalo smlouvu na tři roky.

Bez dvou centimetrů dvoumetrový rodák ze Zábřehu začínal s basketbalem v Prostějově v roce 2004 v juniorském týmu. Paradoxně ve své přelomové sezoně 2007-08 pro něho nezbylo v Prostějově mezi muži místo, a tak se Pavel přesunul do tehdy prvoligové Opavy. Ve slezském týmu o sobě dal hodně vědět a v podobných výkonech pokračoval i následujícím roce. To už Opava hrála nejvyšší soutěž Mattoni NBL. 

Z Opavy vedly Pavlovy kroky poprvé do Nymburka, kde podepsal v roce 2009 novou smlouvu. V každém roce se tvrdě pracující Pampi zlepšoval, bavil diváky skvělými smeči a především svou aktivní a nekompromisní obranou. Ne náhodou byl ve všech třech letech strávených v Nymburce jedním z nejlepších hráčů NBL v počtu získaných míčů. Podobnými výkony se prezentoval i ve druhé nejvyšší klubové evropské soutěži Eurocupu. Mezinárodní ostruhy získával jako hráč Nymburka kromě Eurocupu také rok v Adriatické lize a rok ve VTB lize. 

Svými výkony si v roce 2012 řekl o své první zahraniční angažmá a hned ve španělské nejvyšší soutěži ACB lize. Za klub z Obradoria tři roky nastupoval v základní pětce, nastřílel v průměru kolem 7 bodů na zápas a doskočil více než tři míče na zápas. V poslední sezoně ve Španělsku byl dokonce čtvrtým nejlepším hráčem ACB ligy v počtu získaných míčů.   
Minulou sezonu začal Pavel Pumprla v belgickém Charleroi, se kterým se vrátil opět do Eurocupu. Jeho individuální výsledky byly lepší v Eurocupu než v belgické lize, přičemž v Eurocupu se stal dokonce nejlepším hráčem v počtu získaných míčů. Poslední Pumprlovou štací byl od února 2016 španělský Estudiantes. 

„Jsme velice rádi, že se Pavel Pumprla vrací do Nymburka. Svým herním projevem zapadá do filosofie týmu, do hry, kterou jsme produkovali v minulé sezoně a kterou se chceme prezentovat i letos. Věřím, že se mu podaří pokračovat v takových výkonech, jako když na vrcholu své výkonnosti v Česku před čtyřmi roky z Nymburka odcházel. Myslím, že nám Pavel pomůže především v obraně a že při začlenění do týmu mu usnadní znalost našich systémů. Díky němu budeme moci používat ještě větší rotaci a jsem přesvědčen, že nám může dopomoci k úspěchům v Champions League,“ řekl na adresu nové posily Nymburka trenér Ronen Ginzburg.  
 
vloženo: 19.08.2016 11:13 / přečteno: 12176x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.