RIČKA POKRAČUJE I V DALŠÍM ROCE

RIČKA POKRAČUJE I V DALŠÍM ROCE

Změny se nedějí pouze v hráčských kádrech. Když pomineme odchod Miroslava Jansty z funkce prezidenta, ve sportovním vedení týmu k žádné změně nedojde.

V příštím roce budou pokračovat oba trenéři Ronen Ginzburg a Oren Amiel, kteří před dvěma roky získali smlouvu na tři roky. O rok si svůj pobyt v Nymburce prodlouží také atletický trenér Ricardas Reimaris.

 

Připomeňme, že Ricardas, kterému nikdo neřekne jinak než Rička, přišel do Nymburka po odchodu Duška Markoviče v listopadu minulého roku. To už však měl za sebou dvouleté působení v našem týmu po boku svých krajanů Kemzury a Kuncaitise.

 

Proč jste se rozhodl pokračovat v práci kondičního trenéra i v další sezoně?

V Nymburce se cítím dobře a nic se nezměnilo oproti tomu, co jsem tu byl poprvé. Dělám tu svou práci, kterou mám rád. Pro mě je velice důležité, abych se svém působišti cítil dobře, to je na prvním místě. Pochopitelně je velice důležitá bezproblémová spolupráce s trenérským týmem. A to všechno je v Nymburce plněno.

 

Plánujete přinést do Nymburka pro příští sezonu něco nového?

Ano, mám už něco v hlavě. Už jsem to zkoušel před tím. Jedná se o několik testů a pak cvičení na prevenci zranění. Věřím, že to bude dobře fungovat.

 

Používáte hodně různých pomůcek pro vyšší efektivitu. Plánujete ještě nějaké nové?  

Uvidíme (s potutelným úsměvem). V každém případě bych stávající pomůcky ještě trochu doplnil o jednotlivé kusy, aby příprava mohla být efektivnější. Úplně nejdůležitější je, umět všechny prostředky využít, ne aby jen ležely na stole.

 

V minulé sezoně jste přišel v průběhu sezony. Je hodně důležité s týmem začínat?

Ano, je to hodně důležité. Když vám chybí začátek přípravy, není snadné nastoupit do rozjetého vlaku, něco přidávat, něco měnit. Samozřejmě zvládnout se to dá, ale začínat od prvních krůčků týmu v sezoně je opravdu dobré.

 

Co budete dělat v následujících dnech a týdnech?

V následujících třech týdnech budu mít volno. V polovině června začínám svou práci u rakouského nároďáku, se kterým se zúčastníme předkvalifikace na světový šampionát. Bude to moje druhá sezona v Rakousku. Minule jsme se bohužel na ME nedostali, chybělo nám jedno vítězství.

Ricardas bude v Rakousku stát po boku Kestase Kemzury, který je trenérem reprezentace a který se snaží vrátit této alpské zemi renomé. Rakousko začíná předkvalifikaci o MS už na začátku srpna zápasem proti Albánii. Třetím týmem ve skupině je Nizozemsko. Předkvalifikační skupina končí 19.8.   

 

Je stejné zastávat funkci atletického kouče v reprezentačním výběru a na klubové úrovni?

Je to rozdílné. S nároďákem pracujete nějakých šest týdnů, hrají se 4 zápasy a je konec. Každé utkání je jako finále. Hráči musí být dobře připravení už na začátku společné práce. Na klubové úrovni je sezona mnohonásobně delší. Liší se výrazně úvodní fáze a odlišnosti jsou i poté. Na klubové úrovni se řeší různé výkyvy formy i návrat hráčů po zranění a hlavně musíte připravit hráče až na playoff. 

 
vloženo: 30.05.2017 08:09 / přečteno: 9059x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.