VYO HLÁSÍ NÁVRAT

VYO HLÁSÍ NÁVRAT

Bývalý Válečník Tomáš Vyoral bude v nové sezoně bojovat za nymburského mistra ČEZ Basketball Nymburk. Do kádru Nymburka se tak vrací po pěti sezonách a nově podepsal smlouvu na tři roky.

Tomáš Vyoral 2011

„Tomáš přichází v jiné situaci než při svém prvním vstupu do Nymburka. Je o pět let starší, má mnohem více zkušeností, které už v naší nejvyšší soutěži ukázal. Nyní přichází čas, aby se prosadil v lepším týmu i v lepší evropské soutěži. Věřím, že půjde podobnou cestou, jakou šel například Pavel Pumprla nebo Vojta Hruban. Tomáš Vyoral zapadá do koncepce naší rychlé hry, nebojí se vystřelit a svou sílu je schopen prezentovat i v obraně. Nečeká ho snadná práce při začlenění do týmu, ale my mu věříme,“ řekl k nové posile čtrnáctinásobného mistra trenér Ronen Ginzburg.

 

Tomáš Vyoral si první body v nejvyšší české soutěži připsal v dresu Karmy Poděbrady v říjnu roku 2009 proti Sokolu Vyšehrad, kdy dal mimo jiné 3 trojky z pěti pokusů. Jako sedmnáctiletý nováček v průměru nastupoval v polabském týmu na dvaadvacet minut a nastřílel celkem 148 bodů. Podobnou minutáž získal v dalším roce v USK Praha, ale dokázal se více bodově prosadit (218 bodů). Na Folimance si zahrál společně s Vojtou Hrubanem nebo Martinem Křížem. Kromě NBL Tomáš oblékal dres prvoligového Sokola Pražského, kde ve 13 zápasech nastřílel 213 bodů. 

 

V sezoně 2011/12 přestoupil Tomáš Vyoral do Nymburka. Ve čtyřiceti zápasech a za A-tým v NBL odehrál v průměru 9,6 minut a nastřílel 106 bodů. Z bývalých spoluhráčů se i v následující sezoně potká s Geno Lawrencem, Pavlem Pumprlou a Petrem Bendou. V  sezoně 2012/13 nastupoval Tomáš Vyoral za Kolín v NBL (19 zápasů, 12,4 minut/zápas) a zároveň byl lídrem prvoligového nymburského béčka, ve kterém za více než 33 minut na zápas nastřílel 487 bodů (18 bodů na zápas).

 
Tomáš Vyoral 2011

V posledních čtyřech letech byl Tomáš Vyoral hráčem Děčína. V prvních třech sezonách byl vidět Tomášův progres, zvyšoval se počet minut, počet bodů i asistencí. Jeho nejlepší sezonou v NBL byla sezona 2015/16, kdy odehrál v průměru 27,6 minuty na zápas, nastřílel 686 bodů a svým spoluhráčům rozdal více než dvě stovky finálních přihrávek. Zajímavou statistikou je poměr získaných a spáchaných faulů 220:121. V minulé sezoně se však na svém postu musel o minuty více dělit, přesto stále byl nejdůležitějším rozehrávačem Severočechů.

 

Otec Vladimír Vyoral musí být na svého syna Tomáše a dceru Terezu náležitě pyšný. Oba dva budou totiž v příští sezoně hájit barvy nejlepších týmů Česka – Nymburk  muži a USK Praha ženy.

 
vloženo: 10.07.2017 12:55 / přečteno: 9588x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.