PRVNÍ VÝHRA NA ÚVOD FINÁLE

PRVNÍ VÝHRA NA ÚVOD FINÁLE

První finále jsme rozehráli s lehkostí vítězstvím 114:90 a jako bonus jsme překovali vousatý rekord v počtu trojek nastřílených v jednom utkání.

„Zápas jsme velice dobře rozehráli. Na Nymburku bylo vidět, že pauza mu moc nesvědčila,“ poznamenal na tiskové konferenci trenér Petr Czudek. „V prvním poločase na nás byly vidět dva týdny bez zápasu,“ potvrdil také náš trenér Amiel. V prvních šesti minutách nebyl však nevětší problém v útoku, ale v obraně, když jsme umožnili hostům nastřílet 21 bodů. Při chuti byl Martin Gniadek, autor 12 bodů. Trenér Amiel si vzal oddechový čas už po pěti minutách za stavu 7:16, ale ještě chvilku trvalo,než jsme se zkoncentrovali naplno. Během minuty a půl jsme se prosadili třikrát z perimetru, začali jsme se více tlačit pod koš, což Opava zastavovala jen na cenu nedovolených zákroků. Devět minut po začátku utkání jsme se soupeři dorovnali a šli i do vedení. „Bylo velice důležité, že jsme se ještě v průběhu první čtvrtiny dostali do vedení,“ potvrdil významný počin Martin Peterka.    
 

Krátce po začátku druhé čtvrtiny jsme se navýšili náskok na osm bodů, když dokázal Alex, jak nebezpečný je i za trojkovým obloukem. Opava odpověděla svým způsobem. Podkošoví hráči Kvapil a Bujnoch dali dvě trojky. Hluchý úsek během patnácté a šestnácté minuty využili hosté k vedení 40:38 a pak ještě 42:40. Jenže do konce druhé čtvrtiny jsme ještě dali čtyři trojky a dotáhli jsme první poločas k téměř šedesáti bodům. Pohled na poločasovou statistiku ukazoval pro nás možná trochu nezvyklý pohled. Z 18 pokusů z perimetru jsme do koše usměrnili rovný tucet. O takové úspěšnosti se mohlo vyhlášeným střelcům z dálky Opavy jen zdát. Zatímco naši úspěšnost střelby z pole tahaly trojky nahoru, opavskou zase dolů. Velice přesné trestné hody mnoho neřešily (12/11 : 8/8). Podle očekávání jsme měli převahu na doskoku.

 

Poločasové skóre 59:51 ukazovalo, že naše obrana nebyla zase tak moc pevná. To se ale změnilo krátce po začátku druhého poločasu. Z prvních pěti minutách se z osmibodového náskoku stal sedmnáctibodový, přičemž Opava nastřílela jen pět bodů. Kromě několika ztrát přestali hosté běhat do rychlých protiútoků, kterých bylo na opavské straně v prvním poločase nezvykle mnoho. Na útočné polovině ukázal Geno v plné kráse několik svých nahrávek, ze kterých těžil jeho parťák Kříž. Krojcových 7 bodů podpořil pěti dalšími Martin Peterka a náskok ještě během dvacáté čtvrté minuty vyběhl na 17 bodů. Ve druhé části třetí čtvrtiny zahrozil Václav Bujnoch z trojky, ale „umravnil“ je Vojta  a Dardan trojkami s pořadovým číslem 14 a 15. A když přidal Pampi po svém zisku další dva body, poprvé v zápase přikročil náskok dvacítku (81:59).

 

Poslední čtvrtina byla čekáním na dva milníky – překonání stobodové hranice a dosažení jedenadvacáté trojky, kterou by se posunul rekord Děčína a Sparty z let 2003 a 2004. Oboje se povedlo. Nejprve padly z rukou Kendricka, Bočiho, Alexe tři trojky během tří minut, pak Kendrick ztrojcifernil naše skóre a necelé tři minuty před koncem se o 21. trojku zasloužil Dardan Berisha. V poslední čtvrtině se tak dokonalo vše, o co se v zápase nakonec hrálo.

 

Byla to především naše bilance zpoza trojkového oblouku (40/21), co Opavským pokazilo dojem z jejich prvního finálového zápasu v NBL po 15 letech. A podobně i konečný výsledek 114-90, jenže dá se říct, že jsme letos jen ukázali proti Opavě útočnou sílu. Už pošesté ze sedmi pokusů jsme zaznamenali stovku.


Z opavských hráčů zůstal za očekáváním Jakub Šiřina. Jednak se na něj soustředila pozornost naší obrany, ale síly mu odčerpávala i obrana našich rozehrávačů. Proti Opavě jsme hodně ve clonách přebírali, ale nabídnutou výhodu nedokázali hosté využít. Nutno však poznamenat, že obrana našich hráčů z perimetru je hodně agresivní i proti vyšším hráčům soupeře.

Body: Ray 21 (trojky 6/4), Kříž 18 (7 doskoků a 4 asistence), Bohačík 13 (trojky 4/3), Hruban 13 (5 asistencí, trojky 4/3), Berisha 11 (trojky 6/3), Peterka 10, Pumprla 10 (trojky 4/2), Davis 9, Lawrence 6 (10 asistencí, 7 doskoků), Vyoral 3 - Gniadek 24, Bujnoch 15, Kouřil 10, Kvapil a Dragoun 9, Klečka 7, Vlček 5, Bukovjan, Jurečka a Šiřina 3, Slavík 2, střelba za 2 body: 30/18:34/19, trojky: 40/21:35/10, TH: 19/15:23/22, doskoky: 42:33, asistence: 31:16, ztráty: 13:14, zisky: 7:8, fauly: 22:19, čtvrtiny: 27:23, 32:28, 29:21, 26:18, body z vymezeného území: 36:36, body z RP: 25:16 
 
vloženo: 22.05.2018 15:41 / přečteno: 6751x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.