TRE SIMMONS

TRE SIMMONS

Dnes v noci se vedení klubu definitivně dohodlo na jednoleté smlouvě s Chesterem „Tre“ Simmonsem. Osmadvacetiletý americký střílející rozehrávač přichází do Nymburka po několika letech strávených na izraelských palubovkách, kde hrával i ve slavném Maccabi Tel Aviv. Mimo to si Simmons ve své kariéře, po absolvování University of Washington, zahrál též v nejvyšší řecké a španělské lize.

„Je jisté, že Tre přichází do Nymburka jako hráč s největšími zkušenostmi. Jak já, tak můj asistent Oren Amiel jej známe z jeho působení v izraelské lize, kde byl, s výjimkou Maccabi, vždy základním hráčem týmu. Tre je týmový hráč, který se nebojí na sebe vzít zodpovědnost v důležitých chvílích zápasů. Umí dobře střílet, dovede si sám vytvořit střelu a je kvalitním hráčem do rychlého protiútoku. Očekáváme, že se stane vůdcem našeho týmu v příští sezóně.“, řekl na adresu amerického hráče nymburský trenér, Neno Ginzburg.

V dresu Hapoelu Jerusalém v loňské sezóně dosahoval Simmons v izraelské lize v průměru 12bodů, 3 doskoky a 2.5asistence na zápas, kdežto v Eurocupu si připisoval 13.6bodu, 3.3 doskoky a 2 asistence na zápas. 

simmons

Tre o sobě poprvé dal vědět v sezoně v 2002/03, kdy v dresu Green River absolvoval juniorské NCAA (NJCAA) s průměrem 29,8 bodů na zápas a 9,2 doskoků na zápas. Poté 2 roky hrál NCAA v dresu Washingtonu. První evropskou zkušenost absolvoval Tre ve Francii v týmu Paris Basket Racing. Po dvou týdnech se vrátil aniž by zasáhl do nějakého zápasu. Hned v lednu 2006 podepsal smlouvu v řeckým PAOK Thessaloniki, kde v 15 zápasech nastřílel 147 bodů. Sezonu 2006/07 začal v tým Gran Canaria a v lednu 2007 přestoupil do Hapoel Galil Elyon. V základní pětce Hapoelu opět o sobě dal vědět výkonnou střelbou. Stal se 4.nejlepším střelcem izraelské ligy s průměrem 19,4 bodů na zápas při úspěšnosti 55,6%, což je na hráče z perimetru velice solidní procento.  v následující sezoně ho ulovil Hapoel Holon a také v tomto týmu nastupoval v základní pětce a nastřílel 15 bodů na zápas. O rok později se zalíbil Maccabi Tel Aviv. V devíti zápasech Euroligy nastřílel 4,3 bod na zápas. V minulé sezoně se vrátil Tre k týmům s Hapoel v názvu. Jeho domovským městem se tentokrát stal Jerusalem. V Eurocupu i izraelské lize střílel podobně úspěšně kolem 12,5 bodů


Úspěchy: 

2006 - semifinalista řecké ligy

2007, 2010 - semifinalista izraelské ligy
2007 - rozehrávač roku izraelské ligy podle Eurobasket.com 
2007 - člen 1.týmu All Stars izraelské ligy podle Eurobasket.com

2008 - semifinále izraelského poháru
2008, 2009 - mistr Izraele

2010 - vítěz izraelskéh poháru 
2010 - čtvrtfinalista Eurocupu 

 
vloženo: 29.07.2010 09:12 / přečteno: 12417x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.