TISKOVÁ KONFERENCE

TISKOVÁ KONFERENCE

Dnes v poledne proběhla ve Sportovním centru předsezonní tisková konference, které se ze strany klubu zúčastnili Miroslav Jansta, Jiří Zídek, Ronen Ginzburg, Láďa Sokolovský a Tre Simmonst.  

Jiří Zídek se nejprve vrátil několika větami k minulé sezoně. „Máme za sebou pravděpodobně nejúspěšnější sezonu v historii Nymburka,“ řekl v první větě a poté vyjmenoval všechny úspěchy minulého roku. Hned poté informoval Zídek o změnách, které čekají klub v nadcházející sezoně. Pochopitelně začal těmi nejdůležitějšími a to je změnami v kádru týmu a to jak mezi hráči tak i na postu trenérů. Jiří Zídek rovněž krátce seznámil přítomné se systémem soutěží, které Nymburk bude hrát. „První zápas Adriatické ligy odehrajeme 9.října v nymburské hale a nejatraktivnější zápas nás čeká 13.listopadu proti Partizanu Bělehrad, ve kterém je hvězdou Jan Veselý,“ pozval všechny tiskový mluvčí.

Jiří Zídek představil také nové logo týmu: „Zůstali jsme věrni tradičnímu nymburskému lvu, jen motiv byl pojat dynamičtěji.“  

V krátkém úvodním příspěvku Miroslav Jansta stanovil pořadí cílů: „V první řadě chceme obhájit vítězství v Mattoni NBL i Českém poháru a uhrál solidní místo v Evropě. Nic jiného si náš klub nemůže dovolit.“ Na otázku o plánovaném umístění odpověděl prezident klubu opatrně: „Páté místo by bylo obrovským úspěchem, šesté úspěchem.“ Miroslav Jansta nemohl vynechat ani otázku financí. „Do letošní sezony jsme museli posílit rozpočet, ale hráčské náklady naopak poklesly o 15%. Nejvyšší zvýšení nákladů se promítlo do zajištění soutěží jako letenky, ubytování, poplatky a podobně. Celkový rozpočet je nyní kolem 60 milionů.“

Hlavní trenér Ginzburg začal svoje povídání pozdravem „Dobrý den“ – česky!! a poté se nejprve zmínil o tvorbě soupisky: „Mým hlavním cílem bylo zajistit kontinuitu soupisky především u českých hráčů. Podle mě české jádro tvořilo nejdůležitější část celku. K tomuto jádru jsme pak vybírali, s výjimkou Simmonse, především mladší hráče.“

Kapitán týmu Ladislav Sokolovský vypíchl rozdíl mezi týmy vloni a letos: „Na první pohled je vidět, že máme více mladších hráčů a naše hra bude zase o něco rychlejší, ale bude pro trenéry těžší je usměrnit.“ Láďa musel čelit otázkám na porovnání úrovně přípravy trenéra Karturina a Ginzburga. „Trenér Katzurin byl autoritativnější než Ronen, ale jak jsem se mohli přesvědčit, umí i náš nový trenér zvýšit výrazně hlas,“ dodal kapitán s lehkým úsměvem.

Tre Simmons se na závěr ohlédl za prvním měsícem strávených v Čechách. „Věděl jsem, že jdu do něčeho jiného, protože jsme dlouhou dobu strávil v Izraeli. Do této chvíle jsme nezaznamenal žádné komplikace,. Všichni, jak vedení tak spoluhráči, se chovají velice profesionálně.“ 


Přepis úvodního slova  účastníků tiskové konference: 

 

Miroslav Jansta

Obrázek

Cíle i jejich pořadí pro sezonu jsou jasné. Chceme získat český titul, český pohár a dosáhnout slušného umístění v evropském poháru. Žádný menší cíl si tento klub před sebe nemůže postavit. Peníze

Peníze jsou problém v dnešní době pro všechny kluby i pro nás. Museli jsme navýšit rozpočet, ale navýšení se nepromítlo do rubriky hráči nebo vedení klubu, tam se naopak rozpočet o 15% snížil. Zvýšené náklady pohltily poplatky jako letenky, ubytování, účastnické poplatky apod. Náš celkový rozpočet dosahuje výše kolem 60 miliónů.  

 
Ronen Ginzburg

Obrázek

Když jsme v létě začali stavět nový tým, jedním z hlavních cílů bylo, aby byla zachována kontinuita s minulou sezonu. Podle mého názoru právě čeští hráči tvořili v minulých sezónách nejdůležitější část celku. Kolem českého jádra jsme se začali orientovat na trhu zahraničních hráčů. Pro tento rok jsme podepsali více mladších hráčů jako Adam Koch (1.profesionální sezona), Weiynmi Efejuku (2.sezona). Oba dva jsou talentovaní a mladí hráči. Samozřejmě od nich musíme očekávat výkyvy nahoru i dolů. To je cena, kterou jsme ochotni i musíme zaplatit, za takto postavený tým. Se zkušenostmi a přístupem českých hráčů očekávám, že pomohou těmto mladým zahraničním hráčům začlenit se do soupisky a my tak dosáhneme svých cílů.

Začali jsme trénovat v srpnu a máme za sebou asi měsíc přípravy. S výjimkou několika drobných zranění jsem do této doby s přípravou spokojen. Samozřejmě není ideální, když náš první oficiální zápas bude kvalifikace o Euroligu, ale takový je program. Je to výzva pro nymburský tým, která se neodmítá. Velkou výzvou je i účast v Adriatické lize. Není určitě žádná pochybnost o tom, že máme před sebou náročný program. Bude to velké dobrodružství, na které se náš klub vydává. Máme i svoje stanovené cíle a budeme se po cestě potkávat s různými úskalími. Věřím ve svůj tým a myslím, že překvapíme i týmy, proti kterým nastoupíme v zahraničních soutěžích.

 
Ladislav Sokolovský

Obrázek

Jak už bylo řečeno, uplynulá sezona byla zatím nejlepší v historii nymburského basketbalu především díky úspěchu v Eurocupu. Rozdíl mezi loňským a letošním týmem je vidět na první pohled. Máme daleko více mladých hráčů a dá se předpokládat, že budeme hrát ještě rychleji než v minulosti. To je hlavní rozdíl mezi oběma týmy. Mládí týmu bude naopak klást větší tlak na trenéry, aby své hráče usměrnili.

 
 
Chester Simmons

Obrázek

Věděl jsem, že jdu do něčeho jiného, protože jsem dlouhou dobu strávil v Izraeli. Do této chvíle nemám v Česku žádné problémy, všichni jednají velice profesionálně, ať už ze strany klubu, mých spoluhráčů a trenérů. Na otázku, proč jsem přijel do Nymburka, mohu odpovědět, že jedním z důvodů je to, že znám oba současné trenéry. Oren Amiel byl asistentem i u týmu v Izraeli, kde jsem hrál. Roli, kterou mi přidělil trenér Ginzburg, mám rád. Dává mi hodně prostoru a já se samozřejmě snažím, abych jeho důvěru nezklamal a byl přínosem pro tým.




TK


TK 2


TK 3


 
vloženo: 16.09.2010 16:47 / aktualizováno: 17.09.2010 22:09 / přečteno: 14128x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.