KVALIFIKACE U17

KVALIFIKACE U17

Podívejme se ještě zpátky ve zprávě Borise Kováře, technického vedoucího týmu, na úspěšnou kvalifikaci týmu U16, který si budete moci prohlédnout o přestávce 3.semifinále NBL. 

Předně vyjádření Michala Fraňka, hlavního trenéra družstva U16:
Děkuji všem hráčům za příkladný přístup ke kvalifikačním utkání ,ukázali velké srdce,nezměrnou touhu po vítězství, teamovou soudržnost a velmi kultivované chování ,jak během utkání na palubovce , tak mimo ni.Věřím,že výsledek,kterého docílili,je bude motivovat k ještě většímu tréninkovému úsilí a výborným studijním výsledkům.

A teď už dejme slovo Borisi Kovářovi: 
O víkendu 14.-15.5. nastal pro náš A tým kadetů vrchol sezóny. Po vyhraném krajském přeboru U16 a sérii přípravných zápasů završenou už tradiční účastí na turnaji ve francouzském Chalonu vytáhli naši dorostenci do středomoravské metropole. Na kvalifikačním turnaji nás čekaly souboje se třemi družstvy: ostravským Gymnáziem Hladnov, domácím SK UP-BCM Olomouc a SAM BŠM Brno. Všechna tři družstva vyhrála své krajské (či oblastní) přebory. A náhoda či osud tomu chtěly, že pořadí našich zápasů bylo vylosováno tak, že jsme geograficky „postupovali“ od severu k jihu. 
Úplně prvním zápasem v krásné hale SK UP byl souboj domácích s Brnem, které mělo za kormidlem bývalého reprezentanta Štěpána Vrubla. Zatímco naši hráči ještě odpočívali, vyrazili jsme s trenéry na lehký „skauting“. Obě družstva při rozcvičování působila velmi dobrým dojmem a nutno přiznat, že pisatel těchto řádek upadl do lehké trudnomyslnosti. Nicméně trenér Michal Franěk i s asistentem Honzou Hubálkem se shodli, že oba soupeři jsou hratelní. Po prvním poločase to vypadalo jednoznačně pro Brno, ale ve druhém, který jsme už celý neviděli, se domácí zvedli a výrazně se dotáhli, ale na vítězství nedosáhli.
Ve druhém utkání turnaje jsme nastoupili my proti ostravským „gymnazistům“.  Ve společných jen opticky oddělených šatnách jsme před zápasem zaslechli poznámku soupeře, že Nymburk i Olomouc „nic moc“, protože při rozcvičování nikdo nesmečuje. To vykouzlilo vědoucí úsměv ve tváři jedné z našich dvou hlavních opor – Lukáše Stegbauera. V průběhu zápasu se naštěstí ukázalo, že „dunkování“ při rozcvičce není to nejpodstatnější. Zápas byl obtížný a vyrovnaný. První periodu jsme lehce prohráli, druhou vyhráli a v poločase jsme měli dvoubodový náskok. Pro naše vítězství byla klíčová třetí čtvrtina, díky které jsme trochu odskočili. Závěrečná část skončila bodově nerozhodně, takže celkově upracované vítězství o 9 bodů ! Zajímavostí utkání bylo vykázání jednoho z fanoušků ostravských pořadatelem na přání rozhodčího.
BCM Nymburk  vs. Gymnázium Hladnov 63:54 (8:10, 18:14, 18:11,19:19)
BCM Nymburk: Stegbauer Lukáš 16, Vaněk Martin 10, Vejtruba Michal 10, Zahrádka Jan 8, Velechovský David 6, Kovač Radek 4, Ropek Adam 4, Gajdošík Jakub 3, Kovář Jan 2, Křepela Jan, Jánský Zdeněk, Kořínek Jiří. Trojky 0, TH 13/29, fauly 26.
Gymnázium Hladnov: Stuchlý Marek 14, Vrabec Jakub 11, Novotný Petr 11, Nesládek Matěj 7, Hlinka David 4, Hegedus Robin 4, Jaworek Vojtěch 3, Hromádka Radek, Žiak Kryštof, Monster Robin, Roztočil Jan. Trojky 2, TH 14/36, fauly 22.  
Ve druhém utkání nás čekali domácí. Papírově byli lepší než Hladnov. Severní a Střední Morava hráli společný přebor, kde Olomouc skončila první a Hladnov třetí. I ve druhém zápase naši „vydřeli“ vítězství. Soupeř dokázal poměrně mnohokrát skórovat i z perimetru, ale my jsme přesto každou čtvrtinu lehce vyhráli. Celkové skóre mohlo být i vyšší, ale v závěru trenér zapojil do hry i zbývající hráče z lavičky.
BCM Nymburk  vs. SK UP-BCM Olomouc 78:68 (23:19, 20:19, 14:13,21:17)
BCM Nymburk: Vaněk Martin 24, Stegbauer Lukáš 24, Kovář Jan 9, Velechovský David 6, Kovač Radek 5, Vejtruba Michal 5, Zahrádka Jan 4, Ropek Adam 1, Křepela Jan, Kořínek Jiří, Říha Dan, Gajdošík Jakub. Trojky 1, TH 17/29, fauly 20.
SK UP-BCM Olomouc: Jílek David 17, Pataki Tomáš 15, Sekáč Ondřej 11, Saitz Matěj 9, Skula Kryštof 9, Koukol Filip 6, Lachnit Tomáš 1, Billík Dennis, Motalík Ondřej, Benda Tadeáš, Loyka Martin. Trojky 6, TH 8/19, fauly 21.
Po úspěšné sobotě jsme měli jistotu, že skončíme nejhůře druzí a minimálně postoupíme do dalšího kvalifikačního kola. Brno také vyhrálo oba své sobotní zápasy, takže v neděli ráno jsme vlastně nastupovali k finále o první příčku zajišťující přímý postup do ligy U17. 
Zápas probíhal ve vypjaté atmosféře. Hlavně ve druhé polovině. V poločase jsme prohrávali o 11, ale trpělivou hrou jsme náskok ve třetí periodě zlikvidovali a do poslední čtvrtky jsme nastoupili za vyrovnaného stavu. Trenér Brna Vrubl, stejně jako v jiných zápasech velmi aktivně komunikoval s rozhodčími i s tribunami a i díky tomu byl závěr přímo infarktový. Soupeř nám opět odskočil o 5 bodů ale v závěru jsme šli do lehkého vedení. Ke konci se už při všech faulech střílely trestné hody. A ty měl soupeř zpočátku zápasu neomylné! Nicméně v závěru se jistota trochu vytratila a při taktickém nahození na desku po první úspěšné šestce hráč Brna Hynarcik dokonce přešlápl. Rozhodčí byli tentokrát pozorní a my drželi pár sekund před koncem míč a jednobodové vedení jsme ještě nakonec zvýšili na konečné čtyřbodové. V závěru nám velmi pomohli i fanoušci domácích a asi i Ostravy, protože družstvo Brna nevyvolalo zrovna sympatie. Naopak my jsme po skončení zápasu kromě gratulací od pořadatelů vyslechli i pochvaly za to, jak naopak naši hráči v průběhu turnaje vzorně vystupovali.
BCM Nymburk  vs. SAM BŠM Brno 66:62 (18:23, 12:18, 17:6,19:15)
BCM Nymburk: Stegbauer Lukáš 24, Vaněk Martin 18, Kovač Radek 7, Zahrádka Jan 7, Ropek Adam 4, Gajdošík Jakub 4, Velechovský David 2, Křepela Jan, Vejtruba Michal, Kořínek Jiří, Kovář Jan, Šnejdar Jakub. Trojky 2, TH 20/35, fauly 28.
SAM BŠM Brno: Anton Vincent 16, Bráblík Jan 9, Hynarcik Petr 8, Hanák Marek 7, Nový Michal 7, Zadražil Lukáš 6, Vyroubal Martin 4, Křivka David 3, Vykypěl Jakub 2, Tupa Radek, Špok Ondřej, Bláha Matěj. Trojky 5, TH 23/37, fauly 25.

Všem ale chci velmi poděkovat za týmový přístup a nemůžu nezmínit naše dvě hlavní opory: Lukáše Stegbauera a Martina Vaňka. Krajský přebor s námi nehráli, protože se celou sezónu tužili v našem týmu U18. S ostatními „šestnáctkami“ se sehrávali až v posledních týdnech. Také nutno dodat, že nám velmi chyběl nemocný Vojta Rykl.

Také musím  poděkovat terapeutovi Pavlovi Procházkovi, který nejen že odvedl skvělou „zdravotní“ práci, ale bezpečně nás mikrobusem dovezl pro vítězný postup!

Boris Kovář, technický vedoucí družstva 

U16 kvalifikace Olomouc
 
vloženo: 19.05.2011 22:59 / přečteno: 15783x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.