ÚSPĚŠNÝ VÍKEND

ÚSPĚŠNÝ VÍKEND

O víkendu nezahálela ani ostatní nymburská družstva žen a mládeže. V tuctu zápasů zatížily všechny naše týmy konto soupeřů 934 body, více než čtvrtinu dali starší minižáci.

Starší minižáci U13 v Berouně rozprášili své soupeře ve dvou zápasech celkovým skóre 250:34. Už podle výsledku je jasné, jak zápasy probíhaly. V úvodní a úplně poslední čtvrtině dostali domácí kanára.

 

O mnoho náročnější úkol měli junioři do 19 let, kteří hrají nejvyšší soutěž extraligu. Ti v prvním letošním vystoupení narazili na úřadujícího mistra USK Praha. Více než třicet minut byli lepším týmem, vedli dokonce o dvacet, ale v poslední čtvrtině favority bohužel pustili na třicet bodů a zápas prohráli. V nedělním utkání už proti loňskému čtvrtému celku Loko Plzeň už měli utkání plně pod kontrolou, a byť nasadili celou lavičku, bez problémů zvítězili.

 

Rezervní tým U19 B, který startuje v lize a do kterého pendlují hráči z kategorie U17 v sobotu v zápase proti Klatovům smetli soupeře díky rychlým protiútokům. O den později se na nejtěsnější vítězství s Domažlicemi nadřeli výrazně více. Střelecké problémy, které se táhly od druhé čtvrtiny doplnila ve třetí i slabší obrana a soupeř se dostal na dostřel. Posledních 11 vteřin zápasu však hosté nedokázali proměnit v body, a proto jsme mohli slavit další vítězství.

 

Žáci do 15 let měli v losu přiděleny dva polabské týmy z Ústí a Litoměřic. Sobotní zápas proti Ústí byl zpočátku vyrovnaný a první pokus o bodový únik ve druhé čtvrtině ještě soupeř zachytil. Na likvidaci náskoku získaného v poslední čtvrtině už čas nebyl, a proto si hosté odvezli dvacetibodovou prohru. V nedělním utkání proti Slavoji jsme byli v prvním poločase naprosto dominantním týmem. Hosté měli problémy překonat polovinu a v první čtvrtině dali pouze dva koše. Ve druhé to bylo jen o 3 body více. Druhý poločas však skončil smírně 38:38. Zlepšená hra hostů nedokázala naše uspokojené chlapce zvednout k větší aktivitě.

 

Své zápasy odehrály také oba dva týmy žen. Ligové áčko v okresním derby porazilo Poděbrady, když o výrazném vedení rozhodla třetí čtvrtina, která skončila našim vítězstvím 27:2. Mírné vedení hostů se po této čtvrtině propadlo do podpalubí. Nic nepomohlo, že Poděbrady vyhrály tři čtvrtiny! O den později ženy A podlehly Pelhřimovu. V lichých čtvrtinách byli lepší hosté, v sudých my. Bohužel vítězství v poslední čtvrtině o bod nestačilo na smazání ztráty po třiceti minutách, i když jsme v závěrečných deseti minutách byli několikrát ve vedení.

 

Ženy B zahájily svou krajskou soutěž dvěma venkovními prohrami s ženami z Ústeckého kraje z Teplic a Loun. Trenéři však žádné informace k zápasu neposlali.

 
Přesné výsledky, komentáře a střelce najdete zde  

Příznivci obrazového materiálu ocení fotografie ze zápasu U15 proti Litoměřicím a U19 proti Plzni. Obě galerie najdete ve fotogalerii. 

 
vloženo: 16.10.2013 02:02 / přečteno: 8865x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.