V OOSTENDE ZAČÍNÁ EUROCUP

V OOSTENDE ZAČÍNÁ EUROCUP

Po úspěšném vstupu do VTB ligy v minulém týdnu čeká basketbalisty Nymburka další venkovní zápas v mezinárodních soutěžích. V Oostende ve středu načnou svůj program v Eurocupu a podle všeho je čeká mnohem těžší soupeř, než jakým byl v Tallinnu Kalev.

Nymburk loni porazil belgického soupeře v kvalifikaci o Euroligu a celkově s ním má pozitivní skóre 2:1. Teď ale bude favoritem Telenet Oostende. V letošní kvalifikaci ve Vilniusu došlo až do finále a bylo tak jeden zápas od Euroligy. Jeho tým navíc působil hodně kompaktním a svěžím dojmem.


„Je to náš první zápas v Eurocupu, proto bude hodně důležité, jak začneme. Oostende je velice kvalitní tým, ale to jsou všechny týmy v naší skupině. V sestavě má mnoho mladých hráčů a talentů. Mezi ty zkušenější patří naopak rozehrávač Dušan Djordjevič, který je vůdcem týmu a tvoří hru. Dále je to jeden z nejlepších střelců Ryan Thompson a centr Andrija Stipanovič,“ upozornil kouč Nymburka Kestutis Kemzura na opory Oostende.


„Sice prohráli svůj poslední zápas v belgické lize, o to větší ale budou mít motivaci zvítězit doma před svými fanoušky. Předem je to otevřené, ale očekávám těžký zápas. Zvlášť když máme stále problémy se zraněními. Máme za sebou také těžký týden s hodně cestováním, ale to už je za námi. Teď bude nejdůležitější vložit maximální soustředění a úsilí do tohoto zápasu,“ uvedl Kestutis Kemzura.


Svěřenci kouče Daria Gjergji rozhodně v zápasech nešetří krokem. Mezi jejich hlavní devízy patří pohyblivost a rychlost. „Musíme eliminovat především rychlé protiútoky Oostende, které k nim má vhodné typy hráčů. Nechceme dostávat snadné koše. Klíče k úspěchu budou v solidní obraně, vytlačování soupeře z vymezeného prostoru a doskakování, aby se Oostende nedostávalo k extra útokům,“ načrtnul trenér Kemzura taktiku.


„Oostende má kvalitní tým. Viděli jsme to na vlastní oči v kvalifikaci o Euroligu. Nemají velké hvězdy, ale hrají výborně dohromady. Jsou hodně běhaví, dynamičtí a rychlí, takže to bude nepříjemný soupeř,“ tuší podkošová opora Nymburka Pavel Houška.


„Vycházejí z týmového pojetí, což je jejich největší zbraň. Hru mají založenou na kompaktnosti, podpořenou střelbou ze střední a delší vzdálenosti. Připomíná mi to, jako když jsme hráli s reprezentací proti Finům, kteří také neměli výrazné individuality, ale všichni byli atletičtí a nebezpeční střelci. Myslím si, že tohle bude něco podobného,“ srovnával Pavel, podle něhož musí hra Nymburka vycházet z prostých základů. Tedy z obrany a vzájemné komunikace.


Utkání ve Sleuyter Areně v Ostende začíná ve středu od 20:30

 
vloženo: 15.10.2013 18:50 / přečteno: 8736x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.