NYMBURK ZÍSKAL MARTINA RANČÍKA

NYMBURK ZÍSKAL MARTINA RANČÍKA

Do týmu desetinásobného českého mistra přichází do konce roku na výpomoc slovenský reprezentant a podkošový hráč Martin Rančík (35). Jedna z opor Nymburka Radoslav Rančík tak v týmu přivítá svého staršího bratra.

ČEZ Basketball Nymburk se na začátku sezony potýká kvůli zraněním s nedostatkem hráčů zejména na podkošových pozicích. Proto se vedení klubu s ohledem na mimořádně obtížný zápasový program v závěru roku a také s ohledem na stanovené cíle rozhodlo, že rozšíří soupisku ještě o jedno jméno. Volba padla na zkušeného Martina Rančíka.


„Petr Benda je zatím mimo hru a Dylan Page to sice zkouší, ale zatím nevíme, jak se dále situace vyvine. Proto jsme se rozhodli posílit tým na jejich pozicích. Cíle jsou vysoké a nemůžeme si dovolit ztrácet zápasy kvůli úzkému kádru. Martin je evropsky velmi zkušeným hráčem a jeho rychlý příchod nám určitě pomůže vyřešit naši situaci,“ uvedl trenér Nymburka Kestutis Kemzura.


Radost z nové akvizice má pochopitelně Martinův bratr Radoslav Rančík. Na klubové úrovni spolu oba slovenští bratři ještě nehráli. „Jsem samozřejmě rád, že přijde. Na stará kolena se nám splní přání si spolu zahrát v jednom klubu, ale v první řadě se na něj dívám jako na posilu do našeho týmu. Maťo je typ hráče, který má především hodně zkušeností. Oba máme podobnou herní agresivitu, ale jinak je to trochu odlišný typ než já. V každém případě ale bojuje o každý míč a my momentálně potřebujeme hlavně jeho energii, kterou přináší do týmu,“ uvedl Radoslav Rančík.


Martin Rančík prošel v USA univerzitním systémem. Čtyři roky nastupoval v NCAA za Iowa State. Tři roky jako hráč základní pětky. Po návratu do Evropy naskočil rovnou do italské Serie A, další čtyři sezony byl oporou Olimpie Milán. Po sezoně v Bologni si následující rok zahrál Euroligu za řecký Olympiacos Pireus. V letech 2006 – 2011 hrál španělskou ACB ligu, ve které nejvíce zápasů odehrál za Bilbao a Estudiantes Madrid.


Na titulní fotografii se Martin Rančík vítá s prezidentem klubu Miroslavem Janstou 


 
vloženo: 16.10.2013 10:10 / přečteno: 10240x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.